SKIJALIŠTA

»

OSTALA

01.10.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Trysil otvoren zahvaljujući prošlosezonskom snijegu

Norvežani sačuvali snijeg preko ljeta i otvorili jednu skijašku stazu.

Subota 29. rujna je označila početak skijaške sezone 2012/13 na norveškom skijalištu Trysil. Iako se radi o hladnom sjeveru Europe, ovaj je datum ipak preuranjen za otvaranje tamošnjih skijališta.

Trik je u snijegu zaostalom od prošle sezone koji su poduzetni Norvežani sačuvali pod debelim slojem drvene sječke. Snijegom su pripremili jednu od postojećih 66 skijaških staza, a posjetitelji su došli čak iz Švedske. Pripomogla je i odluka da je skijanje na toj stazi potpuno besplatno, a potrajat će sve dok je i "lanjskog" snijega.

"Prvi smo put ovo iskušali i sve je prošlo kako smo i zamišljali", kazao je Wegard Matsson, tehnički direktor skijališta. "Naši su gosti sretni, a to je najvažnije."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4077360
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr