SKIJALIŠTA

»

OSTALA

30.06.2014.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: Perisher Ski Resort Twitter

 

Obilan snijeg u Australiji

Tjedni čistog skijaškog užitka, barem kako se trenutno čini, pred skijašicama su i skijašima "down under".

Kako sami za sebe tvrde "najveće i najpopularnije" skijalište Australije, Perisher Ski Resort (naslovna fotografija), upisalo je tako u završnici prošlog tjedna punih 40 cm novog snijega unutar svega 24 sata. I to nakon što je čak 120 cm snijega na skijalištu palo u dva dana još početkom prošlog tjedna. Vrlo slična, odlična situacija sa svježim snijegom vlada, primjerice, još i na Thredbo te Falls Creek skijalištima, što samo dokazuje kako je Australija ove godine snježno-silovito ušla u klimatsko razdoblje zime.

Sjajnu snježnu situaciju u Australiji trenutno još i ne prati toliko ona na Novom Zelandu, gdje je inicijalni snijeg s otvaranja sezone dobrano već isprala kiša. No i sa skijališta Novog Zelanda trenutno javljaju o novim, iako u centimetrima za sada jednoznamenkastim, količinama svježeg snijega napadalim upravo u posljednjih 24 sata.

Poznata čileanska skijališta La Parva, Portillo, Valle Nevado ili argentinska skijališta Las Leñas, Chapelco s najvećim su dijelom ski liftova u radu, a raspon snježne podloge na stazama kreće se od 40 pa sve do ponegdje i 120 cm. 'Špica' sezone na skijalištima južne hemisfere uslijedit će, kao i obično, na ulasku pa kroz mjesec kolovoz, kada će svoje pripremne ski kampove ondje odrađivati i ponajbolje skijašice i skijaši svijeta.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 51626
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr