SKIJALIŠTA

»

ŠVICARSKA

21.06.2015.      

Autor: Skijanje.hr 

 

Les deux Alpes otvorio ljetnu sezonu

Francuski ledenjak, koji je popularno odredište zaljubljenika u snijeg tijekom ljetnih mjeseci, ovoga je vikenda otvorio svoja vrata skijašima i borderima.

Ljetna sezona na Les deux Alpesu je počela ove subote. Uz 250 cm snijega i odlično shapean snowpark, zabava je zagarantirana. Što se Francuske tiče u rad će uskoro i Tignes, koji svoja vrata otvara naredni vikend, 27.06.

U Austriji je skijanje trenutno moguće na tri skijališta. Prije svega tu je Hintertux koji broji 270 cm snijega i 21 km otvorenih skijaških staza, zatim je skijanje moguće i na Stubaiu, koji u radu ostaje sve do 03.07. Na Stubaiu su u radu tri skijaške žičare, a na stazama ima oko 200 cm snijega. Od ovoga tjedna u radu je i Mölltaler glečer, koji je ponovo otvorio svoje tri skijaške staze nakon mjesec dana dugog godišnjeg remonta. Na Mölltaleru je trenutno 290 cm snijega, dok sa skijališta javljaju da je palo i oko 10-ak cm svježeg snijega.

Za sve kojima je Italija bolja opcija na skijanje mogu računati jedino na Passo Stelviu, koji je krenuo s radom još 30.05. Stelvio nudi svih 9 km staza za skijanje, a sezona mu traje sve do početka studenog.

U Švicarskoj je pak skijanje moguće u Zermattu, gdje je u radu 8 km staza i 12 skijaških žičara. Zermatt je trenutno jedino švicarsko skijalište koje je u radu. Tek 18.07. otvara se i Saas Fee.

Zanimljivo je spomenuti kako uvjerljivo najskuplju skijašku kartu u ljetnom periodu ima upravo Zermatt. Za jedan dan skijanja ili bordanja potrebno je izdvojiti čak 81 euro (ili 64, ukoliko se karta kupuje preko weba, nap.a.), dok najpovoljniji skipass od svih spomenutih skijališta ima Tignes, gdje dnevni skipass za odrasle stoji 36 eura. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 176528
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr