20.08.2011.      

Autor: Goran Razić 

U Alpama trenutno 9 otvorenih skijališta

Ljetne vrućine ne jenjavaju, no čari skijanja pri pozitivnim dvoznamenkastim Celzijevcima su moguće na čak devet otvorenih skijališta.

Italija i dalje prednjači s brojem otvorenih skijališta. Trenutno su u pogonu čak tri; Cervinia, koja ljeti nudi odličan spoj s Zermattom trenutno ima 125 cm snijega. Passo Stelvio svojevrsni je rekorder, barem sudeći po informacijama sa skijališta. Popularni skijaški ledenjak, koji je otvoren samo u ljetnim mjesecima, trenutno broji gotovo četiri metra snijega, dok je Val Senales također otvoren no s tankim slojem od svega 30 cm snijega. 

Austrija nudi dva otvorena skijališta; Mölltaler Gletscher (naslovna) i Hintertux. Dok prvi broji trenutno oko 120 cm snijega, uz 10 cm svježe napadalog, na Hintertuxu je trenutno oko 40 cm snijega što je dovoljno za otvorenih oko 18 km staza. 

U Švicarskoj su u radu Saas Fee i Zermatt, sa 70 odnosno 90 cm snijega, dok su u Francuskoj u radu Les deux Alpes i Tignes (fotografija dolje). I dok Les deux Alpes planira rad još samo do kraja kolovoza, Tignes planira produžiti ljetnu sezonu sve do sredine rujna, koju će ponovo nastaviti nakon kraće pauze. 

-.-Goran Razić-.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4718180
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr