09.07.2012.      

Autor, foto: Skijanje.hr

 

Srpanjsko skijanje, Europa: Trenutni pregled stanja

Donosimo vam snježno stanje na trenutno otvorenim skijaškim odredištima u Europi.

S 295 cm snježne podloge, na visini od 3.250 metara, od trenutno otvorenog austrijskog ledenjačkog trojca Hintertux - Mölltal - Dachstein po količini snijega ovih dana 'vodi' Hintertux ledenjak. Na ovom ledenjaku trenutno je u pogonu 9 od ukupno 21 ski lifta te 22 od ukupnih 86 km staza, pri čemu se uvjeti za skijanje trenutno ocjenjuju - dobrima.

Ocjenom 'prosječno dobro' snježno stanje, 4 od 5 otvorenih kilometara staza te 280 cm snježne podloge na planini podaci su kada je u pitanju Dachstein ledenjak. Dok je na Mölltal ledenjaku trenutna visina snježne podloge pri vrhu 250 cm. Otvorene za skijanje su svega 3 od ukupnih 17 ski staza (12 od 71 kada su u pitanju otvoreni kilometri staza).

U Francuskoj trenutno rade Les2Alpes i Tignes. Na skijalištu Les2Alpes, sukladno posljednjim podacima, ima 205 cm snježne podloge i otvoreno je 20 km staza uz ocjenu uvjeta za skijanje - dobar. Bitno bolja ocjena snježnih uvjeta za skijanje - ocjena odličan - trenutno stiže za Tignes gdje je otvoreno 18 km (brojkom 9) staza uz 100 cm trenutne snježne podloge.  

Talijanski Passo Stelvio (naslovna fotografija) nudi, sukladno posljednjim podacima, debljinu snježne podloge od čak 500 cm. Uz otvorenih svih 25 od 25 kilometara staza za alpsko skijanje. Ghiacciaio Presena - Adamello Ski 280 cm snježne podloge uz 7 od 10 otvorenih km staza. Dok je na Val Senalesu u pogonu 9 km staza uz debljinu snježne podloge od 170 cm. 

Na ledenjaku ponad švicarskog Zermatta, gdje trenutno treniraju i hrvatski ski reprezentativci, otvoreno je 15 km staza. Debljina snježne podloge zaokružuje se na 100 cm. Uz ocjenu uvjeta za skijanje - dobar.

U idućih 7 dana ne očekuju se značajnije nove snježne padaline na gore navedenim otvorenim skijalištima.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 221476
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr