SKIJALIŠTA

»

ŠVICARSKA

19.10.2014.      

Autor: Skijanje.hr

 

U radu prva neglečerska skijališta u Europi

Skijaška sezona u Alpama još uvijek je bazirana na ledenjacima, pa je sukladno tome skijanje moguće uglavnom na većim nadmorskim visinama.

Sredinom listopada prvi ozbiljniji snijeg obično počinje prekrivati i niža skijališta, no kako je ove godine vrijeme iznimno prevrtljivo, super ranog otvaranja nižih austrijskih skijališta još uvijek nema. No sjever kontinenta nudi drugačije uvjete - skijalište Ruka & Pyha u Finskoj već je krenulo s radom.

Što se tiče Alpa skijanje je i dalje moguće u Francuskoj, Švicarskoj, Austriji i Italiji. Najveći broj otvorenih skijališta, već uobičajeno, nudi Austrija, gdje je u radu trenutno 6 glečerskih skijališta. U Italiji je skijanje od ovog vikenda ponovo moguće u Cerviniji, koja sada u spoju sa švicarskim Zermattom i dalje nudi rekordnu kilometražu staza na tom području. Moguće je skijati i na Saas Feeu, ali i na Diavolezza glečeru ponad St. Moritza.

-.--.-

U Francuskoj se narednog vikenda otvara Les 2 Alpes, ali samo na period od tjedan dana, kada se ponovo zatvara, dok s redovnom sezonom kreće 29.11. Tignes u ponudi ima skijanje na Grande Motte glečeru te će postepeno otvarati i niže predjele, ovisno o vremenskim prilikama. Otvaranje čitavog L'Espace Killy kompleksa očekuje se također 29.11.

Spomenimo još kako je otvoreno i prvo skijalište u sjevernoj Americi. Riječ je o Arapahoe Basinu u Coloradu. Za sada je u radu samo jedna staza, no svejedno je na otvaranju bilo oko 2.000 skijaša i bordera.  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1278424
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr