SKIJALIŠTA

»

ŠVICARSKA

06.11.2014.      

Autor: Skijanje.hr

 

Od 8. studenog radi Presena

Talijanski ledenjak otvara skijaške staze.

Zahvaljujući snježnim padalinama koje su proteklih dana zasule talijanske Alpe iznad 1.800 m n/m, s Presene (70 cm svježeg snijega) stiže vijest o otvaranju skijaške sezone. Ledenjačko skijalište iznad Passo Tonalea će pustiti u pogon žičare u subotu, 8. studenog.

Snijega je dovoljno za pripremu staza, ima ga preko jednog metra. Dnevna skijaška karta za odrasle stoji 30 eura, a skijalište će biti otvoreno od 8 do 15 sati. Osim Presene, u Italiji se može skijati još na Val Senalesu i Cerviniji.

Veće snježne padline upisuje trenutno i švicarski Zermatt, s čak oko metar novog snijega u posljednjih 72 sata, a 36 cm novog snijega upisuje i Saas Fee.

Od austrijskih odredišta Pitztal ledenjak bilježi 44 cm, Obergurgl-Hochgurgl 40 cm novog snijega.

Obergurgl-Hochgurgl, "skijaški dijamant" u srcu Tirola, sukladno najnovijoj snježnoj situaciji (fotografija niže) možda napravi i malo predotvaranje skijaške sezone već nadolazećeg vikenda. No start skijaške sezone, onako kako je i službeno planiran, već od četvrtka, 13. studenog, ondje je i više nego izvjestan.

-.-obergurgl facebook-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1277626
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr