15.04.2013.      

Autor: Goran Razić

Foto: Stubai, arhiva Skijanje.hr

 

Skijanje u Austriji još uvijek na 15-ak skijališta

Dobra zima svakako je pomogla stanju na austrijskim skijalištima koja i sredinom proljeća nude odlične skijaške uvjete. Tko je željan snijega može ga potražiti na još uvijek dvoznamenkastom broju otvorenih skijališta.

Od uvjetno rečeno nižih skijališta još uvijek su u pogonu Turracher Höhe i Obertauern koji već poslovično rade do početka svibnja. I dok Turracher ima otvorenu svega jednu stazu uz oko 150 cm snijega, u Obertauernu je u radu 26 skijaških žičara, a na stazama ima još oko 250 cm snijega. 

Obližnji Ski Amade gotovo je u cijelosti zatvoren, uz samo ponešto otvorenih staza u Reiteralmu i Flachauwinklu te Zauchenseeu. Za uživanje u obilju snijega moguće je potegnuti i do Tirola, gdje su još u radu Kitzbühel sa samo nekoliko staza, ali s još uvijek 150 cm snijega te Lech i Zürs, St. Anton, ali i Obergurgl/Hochgurgl koji redom mjere više od 2 metra snijega i sezonu će držati otvorenu sve do 21. odnosno 28.04.

No za sve željne odličnih zimskih uvjeta tu su ipak austrijski ledenjaci. Spomenimo kako su trenutno zatvorena samo dva ledenjačka skijališta; Dachstein i Ankogel. I dok se Dachstein za skijanje otvara 17.05. Ankogel do kasne jeseni više neće primati skijaše i bordere. Što se tiče nama najbližeg glečera, Mölltalera, on je otvoren sve do sredine svibnja, a trenutno mjeri preko 4 metra snijega. Nakon redovnog godišnjeg remonta koji će trajati do sredine lipnja, Mölltaler se ponovo otvara za posjetitelje.

No tu priča nikako ne prestaje. Već tradicionalno je otvoren tirolski Hintertux glečer, koji već godinama praktički nije niti prekinuo svoj rad. Na Hintertuxu je trenutno preko 3 metra snijega i u radu je 18 skijaških žičara. Sölden ima 250 cm snijega i radi 19 žičara, a ostat će u radu sve do 07.05. kada i konačno zatvara skijašku sezonu. 

Slična priča je i na obližnjim mu Pitztalu i Kaunertalu. Oba glečera imaju preko 2, odnosno 3 metra snijega. I dok Pitztal ostaje otvoren za skijanje do 12.05., Kaunertaler glečer će raditi sve do početka lipnja. Spomenimo još i najveći austrijski skijaški glečer, Stubai, koji je otvoren sve do kraja svibnja, a na kojem je još uvijek oko 250 cm snijega te je u radu 20 skijaških žičara.    

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 336918
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr