08.11.2011.      

Autor: Goran Razić

Foto: Webcam (Turracher Höhe)

 

Ovoga mjeseca prvo masovnije otvaranje skijališta

Iako vremenske prilike ne ulijevaju previše povjerenja, krajem mjeseca očekuje se prvi veći val otvaranja europskih skijališta.

Po starom dobrom običaju Austrija prednjači s otvorenim skijalištima. U funkciji je ukupno osam ledenjaka te samo dva 'neglečerska' skijališta, koja rade u višestruko manjem kapacitetu od normalnog. Riječ je o Schladmingu, odnosno o skijalištu Planai te Turracher Höheu, koji je uspio osposobiti samo jednu skijašku stazu (naslovna fotografija prikazuje trenutno stanje te staze. Za taj užitak morat ćete platiti 7 eura, nap.a.). 

O Italiji smo već pisali, a u Francuskoj je u radu samo ledenjak iznad Tignesa, dok se otvaranje ostalih centara očekuje krajem ovog mjeseca. Malo bolja situacija je i u Švicarskoj, gdje je skijanje osim u Saas Feeu i Zermattu moguće i u Engelbergu i Laaxu, no za sada samo vikendima. Skorašnje otvaranje najavljuje i ledenjak Diavolezza iznad St. Moritza, poručuje Skiinfo. 

Prognoza do sredine sljedećeg tjedna je za sada većinom sunčana, a temperaturni minus se očekuje samo na ledenjacima. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 243254
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr