SKIJANJE

»

EXTREME

10.08.2013.      

Autor: Majda Gregorović Čolović 

World Heli Challenge - najava

World Heli Challenge okuplja najbolje skijaše/-ice i snowboardere/-ice iz cijelog svijeta, i to na jedinstvenom natjecanju na terenima dostupnima isključivo putem helikoptera.

Dok  se sjeverna polutka "prži" na ljetnom suncu, na južnoj je zimska sezona u punom jeku. Iako su natjecanja ljeti uglavnom rijetka, to ne znači da nisu zanimljiva i vrijedna pažnje. Jedno od natjecanja koje je svakako vrijedno pažnje jest World Heli Challenge, koje se održava na području skijališta Wanaka na Novom Zelandu.

Cilj natjecanja je pronaći najboljeg "all round" ridera i ridericu u kombinaciji big mountain, backcountry i freestyle vještina. Natjecanje se zapravo sastoji od dva natjecanja, odnosno postoje Freestyle Day i Extreme Day.

Freestyle Day je zamišljen kako bi se na prirodnim elementima u backcountry uvjetima pokazale, naravno, freestyle akrobacije i vještine naučene u snow parku. Na Extreme Day vozit će se big mountain tereni, odnosno strme padine sa skokovima s litica, a pritom se ocjenjuju brzina, kontrola vožnje i težina odabrane linije. Kako bi se dobio najsvestraniji rider, kombiniraju se rezultati oba dana natjecanja.



Budući je za natjecanje potrebno lijepo vrijeme, datum nije fiksan, već se treba održati u rasponu od 4. do 22. kolovoza. Na dane kada nije moguće letjeti natjecatelji će se razonoditi skijanjem, bordanjem na skijalištu Wanaka, surfanjem na zapadnoj obali, golfom, striženjem ovaca, pecanjem, base jumpingom i sličnim organiziranim aktivnostima.

Freestyle Day zakazan za danas, 9. kolovoza, odgođen je zbog guste naoblake, te rideri čekaju poboljšanje vremena za naredni pokušaj održavanja.

Kao zagrijavanje za event održan je po prvi puta i Junior World Heli Challenge, na kojem su nastupili rideri u dobi od 12 do 16 godina, pa pogledajmo kako to rade "klinci".


 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1187591
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr