NATJECANJA

»

SKIJANJE

24.07.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Start seobe na južnu hemisferu

Što se više bližimo kraju srpnja te kolovozu to će sve više skijaških reprezentativki i reprezentativaca kvalitetnu snježnu pripremu za olimpijsku 2013/14. sezonu tražiti na južnoj hemisferi.

Iako su ovih dana i malobrojni europski ledenjaci sasvim dobra ponuda za skijanje, što obilato, naravno, i koristi čitav niz reprezentacija poput Talijanki i Talijana na Passo Stelviu ili većeg broja nacionalnih ski timova u Zermattu, klimatsku zimu sa svim svojim dražima u idućim tjednima ipak će prvenstveno ponuditi uobičajena skijališta Čilea, Argentine, Novog Zelanda pa i Australije.

A kao svojevrsna prethodnica velike "seobe" skijaških reprezentacija na odredišta južne hemisfere na Novi Zeland su upravo stigle američke skijašice za tehničke discipline predvođene aktualnom slalomskom pobjednicom Svjetskog kupa i svjetskom prvakinjom, mladom Mikaelom Shiffrin i Resi Stiegler. Upravo ovih dana na snijegu Novog Zelanda timu oko Shiffrin i Stiegler pridružiti bi se trebala i Julia Mancuso.

Baš uoči puta na Novi Zeland Mikaela Shiffrin u kraćem razgovoru za SkiRacing.com opisala je u osnovnim crtama i svoju post-sezonu:

"Bilo je dobro, sasvim zaposleno. Nakon što sam maturirala na Burke Mountain akademiji u lipnju imali smo puno medijskih obveza, a počela sam uzimati i instrukcije iz njemačkog. Gotovo da sam ušla u neki ustaljeni ritam: Probudi se. Odgovori na ponešto medijskih upita. Uči malo njemački. Opet nešto medijskih obveza. Treniraj i onda u krevet."

Medijske obveze Shiffrin uključivale su i nedavni razgovor za FOX Sports, a kojega je s novom mladom američkom ski zvijezdom odradila svojedobna najveća zvijezda američkog ženskog natjecateljskog skijanja Picabo Street. Ipak, na Novom Zelandu Shiffrin se prvenstveno veseli povratku onome što najbolje zna i radi - obaranju slalomskih "kolaca" te testiranju novih veleslalomskih skija koje su joj pripremili iz Atomica.

U olimpijskoj sezoni Mikaela Shiffrin ostaje vjerna, i potpuno posvećena, nastupima u veleslalomu i slalomu. A nastupi u brzim disciplinama, pa čak i intenzivniji treninzi istih, nakon prvih iskustava prikupljenih krajem prošle sezone još će koju sezonu ipak pričekati...

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4720111
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr