SNOWBOARD

»

VIDEO

19.03.2013.      

Autor: Majda Gregorović Čolović 

"From straight lines to triple corks" - video

World Snowboard Tour i Swatch producirali su film "From straight lines to triple corks". Film prikazuje povijest snowboard natjecanja, u 5 epizoda, od skromnih početaka do današnjih vratolomija.

Prva epizoda pod naslovom "Humble Beginnings" prikazuje nastajanje prvih natjecanja, rivalstvo Burtona i Simsa, te nastanak US Opena.



Kako napreduje tehnologija, tako je napredovao i snowboard. U drugoj epizodi javlja se sljedeća generacija snowboardera predvođena Terje Haakonsenom. Pojavljuju se i novi oblici natjecanja, kao što je Boardercross. Naslov epizode je "Comps Get BIG" iz jednostavnog razloga, jer je u tom periodu rođen i Air & Style u Innsbrucku u obliku kakvog poznajemo i danas.



"Comps Get Seriously BIG" u trećoj epizodi koja prati razvoj snowboard natjecanja do kraja 90ih godina. Natjecanja postaju sve veća, a trikovi veći, složeniji i opasniji. Snowboard natjecanja postaju sve popularnija i među ženama, te se sada natječu rame uz rame s muškarcima. Pojavljuju se X Games i mnoga druga natjecanja koja poznajemo danas, a 1998. godine snowboard discipline odžavaju se i na Olimpijskim igrama u Naganu.



Četvrta epizoda pod naslovom "The New Millenium" stiže uskoro.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 14577
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr