NATJECANJA

»

SNOWBOARD

20.08.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: World Snowboard Tour

 

WST 5Star Wanaka SBS, HP: Uspješan start sezone

Slopestyle i halfpipe natjecanjem drugog najvišeg ranga World Snowboard Toura u završnici prošlog tjedna mnoge od najboljih boarderica i boardera svijeta ugostila je novozelandska Wanaka.

Novi Zeland ranosezonsko je središte snowboard svijeta. Koje, za razliku od recimo skijaškog Svjetskog kupa, već u kolovozu nudi snowboard natjecanja najviše razine.

60-ak ponajboljih boarderica i boardera svijeta okupilo se tako isprva u Wanaki na '5Star' natjecanjima World Snowboard Toura (bivši TTR World Tour) u dsciplinama slopestyle i halfpipe. A nadolazeća nedjelja donijet će i još po jedno halfpipe natjecanje u ženskoj i muškoj konkurenciji sada u sklopu FIS-ovog snowboard Svjetskog kupa u Cardroni

Na slopestyle natjecanju održanom u petak u Wanaki pobjede su odnijeli Finkinja Enni Rukajarvi te Norvežanin Mikkel Bang. U formatu od četiri vožnje, pobjedničku vožnju Rukajarvi je 'složila' u trećoj vožnji uz indy air, boardslide, frontside 3 indy, back 5, cab 5 i stale i 83.80 bodova.

-.--.-

Dok je Bang za 95.40 bodova u drugoj vožnji 'spojio' switch backside 1, front 270, back 5, switch back 12, front 10 double te backside rodeo 5 stale preko posljednjeg hip skoka. 

-.--.-

Ženska konkurencija slopestyle natjecanja drugo je mjesto donijela domaćoj Christy Prior. Dok je treća bila Ty Walker iz SAD-a. Drugo mjesto kod boardera pripalo je Sebastienu Toutantu iz Kanade dok je treći bio 'Norvežanin br. 2' Stale Sandbech

Halfpipe natjecanje u Wanaki održano u subotu pobjednike je dobilo u Kelly Clark iz SAD-a i Ayumu Hiranu iz Japana. Clark je za pobjedu 'odradila' frontside 9, backside 5, front 7, cab 7 i stalefish u drugoj vožnji za 94.60 bodova.

-.--.-

Dok je uz zapanjujuću seriju 'spinova' uz front 5, back 9, front 9, back 5 i frontside 10 za kraj Queralt Castellet iz Španjolske s 92.40 bodova osigurala drugo mjesto. 

Dvostruku japansku pobjedu u muškoj konkurenciji tek 13-ogodišnji (!) Ayumu Hirano predvodio je uz frontside air, front 10, cab 10, front double i alley-oop rodeo 5 za 92.40 bodova.

-.--.-

Dok je njegov sunarodnjak Ryo Aono drugo mjesto osigurao uz 89.60 bodova i front 10 lein, cab 10 melon, front 9 lein te back 9 lein.   

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 552728
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr