Skijanje.hr

NATJECANJA

»

SNOWBOARD

09.12.2013.      

Autor: Majda Gregorović Čolović 

Air & Style Peking

Backside 1440 mute Svena Thorgrena iz Švedske odnosi pobjedu na najvećoj rampi ikad izgrađenoj.

 Air & style natjecanje uvijek privlači najveća imena muškog snowboarda, te time garantira vrhunsku atrakciju. Za potrebe ovogodišnjeg natjecanja unutar stadiona Bird's nest u Pekingu izgrađena je najveća umjetna snowboard rampa dosada, kako bi rideri proveli još više vremena u zraku i izveli "veće" trikove u letu dužine 30 metara.

Natjecanje je održano po sustavu eliminacije parova u 3 runde + superfinale. U prvoj rundi startalo je 24 ridera među kojima su bila mnoga zvučna imena, poput prošlogodišnjeg prvoplasiranog u ukupnom poretku World Snowboard Toura, Peetu Piiroinena i drugoplasiranog Stale Sandbecha, a u superfinale su prošla samo četvorica.

U superfinalu su se u 3 vožnje nadmetali Torgeir Bergrem, Sage Kotsenburg, Sven Thorgren i Kim Rune Hansen. Iako je bilo uspješnih double corkova i malo manje uspješnih triple corkova, pobjedu je sa backside 1440 mute grab trikom osigurao najmlađi od četvorice, Sven Thorgren. Ovim trikom, kojega je prvi puta u životu doskočio pravilno, Sven si je osigurao 1000 WST bodova i velik dio nagradnog fonda od 100.000 američkih dolara.

Drugo mjesto osvojio je Sage Kotsenburg sa cab double cork 1260 japan, a na trećem mjestu, Kim Rune Hansen je izveo switch backside 1260.

Rezultati:
1. Sven Thorgren SWE 96,00
2. Sage Kotsenburg USA 92,67
3. Kim Rune Hansen NOR 92,00
4. Torgeir Bergrem NOR 83,00

Highllights video:

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2021.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1694320
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr