SNOWBOARD

»

VIJESTI

02.02.2012.      

Autor: Skijanje.hr

 

Carnival Snowboard Session 2012. - uspješna TTR premijera

U organizaciji snowboard kluba NINE, Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke i putničke agencije Collegium, 28.01.2012. godine na gatu Karoline Riječke u Rijeci, održano je peto po redu natjecanje ponajboljih europskih bordera.

Kako smo najavljivali, Carnival snowboard session od ove je godine ušao u Ticket to Ride (TTR) sustav natjecanja, što znači da se bodovao za svjetski poredak najboljih snowboardera. 

Natjecanje, koje je održano protekle subote, pratilo je nekoliko tisuća gledatelja, koji su uživali u vještinama i vratolomijama 22 vrhunska snowboardera iz Hrvatske, Austrije, Bugarske, Mađarske i Slovenije. Ovo europsko snježno natjecanje jedinstveno je i po tome što se održava najbliže moru od svih ostalih snježnih natjecanja, a ove je godine staza bila postavljena gotovo dva metra od mora.

Za potrebe Carnival Snowboard Sessiona 2012. organizator je dopremio 100 m3 snijega s Platka te je postavio stazu dugu 40 i široku 8 metara.

Kvalitetu ovog natjecanja potvrđuje i činjenica da je jedan od sudaca, Iztok Šumatić, pozvan suditi i na Olimpijskim igrama koje će se 2014. održati u ruskom Sočiju. 

Nakon proglašenja pobjednika zabava se nastavila koncertima Connecta i TBF-a te na after partyju u Stereo dvorani, što nije bio kraj ovogodišnjeg CSS-a, jer su svi koje  zanima snowboard imali priliku naučiti njegove osnove u nedjelju i ponedjeljak (29. i 30. siječnja) kada je Snowboard klub NINE organizirao besplatnu školu snowboarda na gatu Karoline Riječke.

Ukoliko niste bili u mogućnosti u subotu biti na gatu Karoline Riječke natjecanje ste mogli pratiti putem Internet prijenosa na www.carnivalsnowboardsession.com, kojeg su omogućili Turistička zajednica grada Rijeke i tvrtka Multilink iz Rijeke.

Ovogodišnji nagradni fond bio je 1.200 eura, od čega je prvoplasirani dobio 800 eura, drugoplasirani 300, trećeplasirani 100 eura a najbolji Hrvat je dobio putovanje na Zakinotos od strane putničke agencije Collegium:

Međunarodni žiri u sastavu Iztok Šumatić (SLO), Nejc Ferjanec (SLO), Matija Dukić (CRO), i Filip Krstanović (CRO) ovako je sastavio poredak natjecatelja:

1. Erik Harc (Slovenija)
2. Nejc Pucko (Slovenija)
3. Karl Terzer (Austrija)
4. Aljoša Krivec (Slovenija)
5. Matic Zavodnik (Slovenija) 
6. Andrej Marinčić (Slovenija)
7. Žiga Rakovec (Slovenija)
8. Balazs Takacs (Mađarska)
9. Lozyo Dimitrov (Bugarska)
10. Rudi Janda (Austrija)
11. Vid Barić (Hrvatska)
12. Peiman Lotfi (Mađarska)
13. Scheps Ischep (Austrija)
14. Luka Ivica (Hrvatska)
15. Georg Obermeissner (Austrija)
16. Georgie Georgijev (Bugarska)
17. Toni Jelenić (Hrvatska)
18. Mario Benio (Bugarska)
19. Anže Stravs (Slovenija)
20. Alen Maleković (Hrvatska)
21. Domagoj Miloslavić (Hrvatska)
22. Georgi Peltekov (Bugarska)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 247570
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr