SNOWBOARD

»

VIJESTI

28.10.2008.      

Autor: Vjeran Baranović 

LG Snowboard FIS WC Big Air London - rezultati

Peetu Piiroinen je pobijedio na prvom Big Air natjecanju u Londonu

U uzbudljivom finalu na Battersea Power Statin  Peetu Piiroinen (FIN), pobjednik svjetskog
kupa 2007, je osvojio zlato sa 51.9 bodova ispred branitelja naslova svjetskog kupa Stefana Gimpla (AUT) koji je imao 50.4 bodova. Treće mjesto na ovom natjecanju koje je pratilo 10 000 ljudi je pripalo Benedikt Nadigu (SUI) koji je bio bolji za samo desetinku boda od Norvežanina Rogera Kleidvala.

Dvadesetogodišnjak koji je iza sebe ostavio ridere kao što su Risto Mattila, Markku Koski, Danny Kassa bio je skroman: "Bilo je jako dobro, ali iskreno nisam to očekivao jer mi nikako nije odgovarao mali kicker i premala brzina na zaletu. Nisam mogao izvodit svoje trikove ali a kraju je išlo bolje". Uvod je bio savršeni Cab 1080 praćen sa Backside 900 Rodeo koji se nije brojao za finalne bodove. Finac je osigurao pobjedu sa zadnjim trikom (Cab 900) nakon što je tada vodeći Christophe Reynders (BEL) izveo svoj safty trik Frontside 540 i pao na sedmo mjesto.

Drugoplasirani Stefan Gimpl je hvalio pobjednika: "Peetu je danas bio nevjerojatan. U finalu je bio najbolji kao što je bio i u kvalifikacijama. Time je zasluženo pobijedio." No, Gimpl nije bio zadovoljan sa svojim nastupom iako mu je to deseto pobjedničko postolje u karijeri. "Nisam imao dobar osjećaj na odrazu. Na kraju me moj zadnji trik (Frontside 900) izvukao", te dodaje "Bilo je nevjerojatno. Lokacija je odlična, a publika je oduševila."

Iako su Piiroinen i Gimpl dominirali natjecanjem, mladi Amerikanac je imao najbolji trik natjecanja. Scotty Lago je zasluženo odnio pobjedu izvevši Double Backflip late Backside 180.


Ostale činjenice

Natjecatelji: 71 rider iz 17 zemalja

Visina rampe: 35 metara

Dužina halfpipe-a: 100 metara

Širina halfpipea-a: 26.5 metara

Dužina zaleta: 31 metar

Težina skela: 300 tona

Količina snijega: 500 tona

 

Benedikt Nadig

 

Domen Bizjak

 

Jaakko Ruha

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 280055
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr