SNOWBOARD

»

VIJESTI

19.11.2011.      

Autor: Matija Kralj

Foto: © FIS/Oliver Kraus

 

Stockholm, BA: Povijesna švedska pobjeda

Na šestom izdanju Big Air natjecanja snowboard FIS Svjetskog kupa u Stockholmu, švedski snowboarderi napokon su dočekali i svoju prvu pobjedu.

Niklas Mattson, 19-godišnjak iz domaćeg Sundsvalla, lokalni je heroj nakon ostvarenog ne samo prvog pobjedničkog podija, već i prve pobjede karijere upravo na Big Air natjecanju održanom danas na Stockholm Stadionu u glavnom gradu Švedske.

Zasigurno najslađu moguću premijernu pobjedu u Svjetskom kupu Mattson je osigurao uz finalne frontside 1080 double cork te backside 1080 mute. Što mu je u završnici donijelo konačnih 172.4 boda.

-.--.-

Svoje najbolje rezultate karijere u Svjetskom kupu danas su u Stockholmu dohvatili i drugoplasirani Michael Macho (AUT), uz backside 1080 double cork, frontside 1080 tail te 167.4 bodova. Te trećeplasirani Rus Aleksej Sobolev, uz 163.4 boda i frontside 1080 tail te switch backside 1080 double cork.

"Osjećaj je fenomenalan! Nikako ni u snu ovo nisam očekivao, iako sam za vrijeme natjecanja imao vrlo solidan osjećaj na boardu.

Moja prva pobjeda karijere, i prva pobjeda jednog Šveđanina na natjecanju u Stockholmu - kada to dvoje spojite - zapravo i ne može biti bolje", izjavio je nakon slavlja mladi Niklas Mattson.

Na natjecanju u Stockholmu nastupilo je u konačnici 58 natjecatelja, bez hrvatskih predstavnika. A uz Mattsona, Macha i Soboleva, najviše razloga za zadovoljstvo imaju još Kevin Backstrom (SWE), Nuutti Niemelae (FIN) te Clemens Schattschneider (AUT), koji su se plasirani na četvrto do šestog mjesta završnog poretka natjecanja.

Nakon Big Aira Stockholma, snowboard FIS Svjetski kup nastavlja se 3. i 4. prosinca ove godine uz po jedan paralelni veleslalom pa paralelni slalom boarderica i boardera u talijanskoj Carezzi.

Treći Big Air sezone, nakon Londona i Stockholma, uslijedit će tek 24. veljače 2012. u Quebecu, Kanada. No idući bodovi za kombinirani Slopestyle-Big Air poredak FIS Svjetskog kupa 'hvatat' će se još prije u slovačkoj Jasni 4. veljače 2012. Dok je slijedeći Halfpipe u finskoj Ruki 17. prosinca ove godine.

Trenutno se u vodstvu snowboard freestyle poretka Svjetskog kupa (Halfpipe, Slopestyle, Big Air) i nadalje nalazi Janne Korpi iz Finske (u Stockholmu tek 36.) sa zarađenih 2.620 bodova. Dimi de Jong iz Nizozemske drugi je uz 1.480 bodova. Dok je treći današnji pobjednik Niklas Mattson uz 1.160 bodova. U Slopestyle-Big Air bodovanju Mattson ima 1.160 bodova dok je Korpi drugi uz 1.020 bodova.  

Konačni rezultati natjecanja u Stockholmu

-.--.-

-.--.-

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 274658
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr