SNOWBOARD

»

VIJESTI

18.02.2013.      

Autor: Skijanje.hr

 

Održana hrvatska 'We ride' premijera

Velikim aplauzom okupljene publike ovog je vikenda u dvorani kina Europa završila premijerna kino projekcija dokumentarnog sportskog filma 'We ride' o povijesti snowboardinga.

Hrvatski rideri, kao i brojni rekreativci - zaljubljenici u ovaj ekstremni zimski sport  - imali su priliku doznati detalje razvoja snowboardinga unazad nekoliko dekada. 'We ride' će uskoro doživjeti i svoju online premijeru, o čemu će svi detalji biti objavljeni na Facebook fan stranici burna u čijoj je produkciji film nastao.

Nagrađivani redatelj Orlando von Einsiedel u 'We ride-u' pred sebe stavlja iscrpan zadatak: upoznati gledatelje sa svim ključnim detaljima nastanka i razvoja sporta.  Narator James Lee zato nam odmah na početku predstavlja dva glavna protagonista filma: Toma Simsa i Jakea Burtona, čije je suparništvo i neprestano međusobno natjecanje zapravo utabalo put razvoju snowboardinga, prvih natjecanja i profesionalnih ridera... Neprestano savladavanje prepreka kako bi se živio vlastiti san očita je pouka filma koji se ujedno pozabavio glavnim poteškoćama na koje su snowboarderi nailazili u prošlosti.

'We ride' prodire dublje do socio-ekonomskih uzročnika koji su potpomogli popularizaciju i prihvaćanje sporta od strane širih masa, sve do stjecanja olimpijskog statusa 1998. godine. Za dodatnu atraktivnost ove dokumentarne priče zaslužne su privatne arhivske snimke nekih od protagonista, pionira i legendi koji su stvarali ovaj sport, specifičan životni stil te vrijednosti koje danas živi core snowboard zajednica.

Nekoliko fotografija s premijere dostupno je i u pripadajućoj fotogaleriji.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 389894
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr