SNOWBOARD

»

VIJESTI

12.03.2009.      

Autor: Ante PašalićPhoto: SK Drca  

Quiksilver Freeride Battle 2009 - Kanin

Završilo najveće freeride natjecanje u regiji! Niklas Hollsten iz Finske pobijedio drugu godinu zaredom!

Nakon dvodnevnog čekanja,  prošle nedjelje meteorološka situacija na Kaninu se popravila, te omogućila snowboarderima i skijašima da se bore za titulu najboljeg freeridera, na Quiksilver Freeride Battle-u!

Natjecanje se vozilo na dijelu Kanina poznatom kao „Francuz“, a odabrana je zbog iznimno strmog terena. Skijaši i snowboarderi, sveukupno 50-ak natjecatelja iz svih dijelova svijeta, natjecali su se u samo jednom run-u natjecanja.

U ženskoj snowboard kategoriji najbolja je bila Marlies Nindl iz Austrije, drugo mjesto je zauzela Mikaela Hollsten iz Finske, te treće Slovenka Petra Brajnik.

Prošlogodišnji pobjednik, Finac Niklas Hollsten, i ove je godine zauzeo prvo mjesto, s odličnim odabirom line-a, odličnim spustom i cliff drop-om od 20metara (!!). Isto mjesto kao i prošle godine (2. mjesto) osvojio je lokalni Matevž Maček, a treće Austrijanac Thomas Knes. Napomenimo da je naš Danko Puškarić iz SK Ogulin osvojio odlično 4. mjesto, te je kući ponio titulu najboljeg „rookie-a“!

“Ovo je bio jako strmi teren, što mi nije baš najbolje odgovaralo. Nisam mogao niti zavoje raditi. Na kraju je sve dobro završilo! Slijedeće godine ću pokušati ponovno osvojiti Battle, treći put zaredom!“ – izjavio je Niklas Hollsten.

Uskoro slijedi potpuni izvještaj i fotogalerija s lica mjesta!

Quiksilver Freeride Battle Kanin 2009 Rezultati:


Snowboard Women:
1. Marlies Nindl (Aut)
2. Mikaela Hollsten (Fin)
3. Petra Brajnik (Slo)


Snowboard men:
1. Niklas Hollsten (Fin)
2. Matevž Macek (Slo)
3. Thomas Knes (Aut)

-.-SK DRCA-.-freeride battle Kanin
Pobjednici Quiksilver Freeride Battle-a

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 209324
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr