04.09.2015.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: Milan Štulc

 

Kanin spreman za rad za sezonu 15/16.!

Najviše slovensko skijalište konačno će otvoriti svoja vrata skijašima i borderima u sezoni 15/16. Radovi na sanaciji žičare su krenuli.

Nakon nesreće iz siječnja 2013. godine, kada su zbog dotrajalosti dvije kabine pale u provaliju (na sreću bez putnika, nap.a.), skijalište na Kaninu je bilo zatvoreno duge dvije sezone. Financijskih sredstava za sanaciju žičare nije bilo, općina je bez pomoći Države bila nemoćna, a talijansko partnersko skijalište Sella Nevea ni uz najbolju volju nije moglo riješiti problem na slovenskoj strani, budući da su i sami u investicijama oko izgradnje nove sjedežnice i dvije pokretne trake, te dogradnje jedne skijaške staze. 

Takvo stanje trajalo je sve do srpnja ove godine, kada se konačno izjasnila Vlada Slovenije i dala priopćenje nakon jedne od sjednica da je projekt sanacije kabinske žičare Kanin od nacionalne važnosti te da je to nužan korak za razvoj cjelokupnog slovenskog turizma. Nedugo potom Vlada je općini Bovec odobrila iznos za isplatu od 5,7 milijuna eura, namijenjenih za sanaciju žičare, i radovi su mogli započeti.

-.-Milan Štulc-.-
Ne gubeći vrijeme izvođač radova je krenuo na posao, pa su tako već prošlog tjedna sve kabine spuštene u dolinu, detaljno pregledane i rastavljene, a dotrajali dijelovi su poslani u francusku tvrtku Poma na servis. Istovremeno je i nosivo uže podvrgnuto rendgenskom pregledu, na kojem je ustanovljeno da je u vrlo dobrom stanju te da nakon čišćenja i podmazivanja nesmetano može nastaviti s radom.

Sudeći prema navodima iz općine Bovec, kraj radova i ponovno puštanje žičare u rad planirano je za prosinac ove godine. Ukoliko ne bude nepredviđenih problema, skijanje bi na Kaninu tako moglo započeti u tradicionalnom terminu, netom prije Božića ove godine.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 23. prosinca 2015.   12:33h

    Član od:
    23.08.2010.

    Mjesto:
    Hrvatska, Koprivnica

    Nakon tužnih vijesti da ništa od skijališta ove sezone, malo nade za kraj ove godine.
    Postojo nada da uspiju osposobiti (i dobiti dozvole valjda) do početka školskih praznika u SLO

    Video sa RTV4


    Let it be
  • Objavljeno: 27. rujna 2015.   15:48h

    Član od:
    23.08.2010.

    Mjesto:
    Hrvatska, Koprivnica

    Nikad bio Srećko, dakle idemo :) u veljači.

  • Objavljeno: 26. rujna 2015.   15:24h

    Član od:
    28.02.2008.

    Mjesto:
    Hrvatska, varaždin

    juhuhu...ovo je izvrsna vijest..neka to osposobe do veljače i tri dana u hotelu Mangart..ako još budu cijene od prije koje godine cca 150 eur polupansion i ski pass za 3 dana eto best buy skijanje u veljači..a nije ni daleko..od kada su spojili ova dva skijališta meni osobno najdraže skijalište u sloveniji..divlji kanin+dvije izvrsne staze u sella nevei..
  • Objavljeno: 07. rujna 2015.   08:39h

    Član od:
    23.08.2010.

    Mjesto:
    Hrvatska, Koprivnica

    Bilo bi lijepo da bude tako !
    Radovi su krenuli, ali bojim se da neće sve ići po planu jer se kasnilo u startu.
  • Objavljeno: 05. rujna 2015.   10:19h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Dobre vijesti, jedva čekam opet tamo.
  • Objavljeno: 04. rujna 2015.   18:33h

    Član od:
    08.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    znali tko sto detaljnije ove informacije da se na talijanskoj strani radi nova sjedeznica , dvije trake i dogradnja staze?

Prikazano 6 od 6 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 201673
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr