SNOWBOARD

»

VIJESTI

29.10.2011.      

Autor: Matija Kralj

Photo: © FIS/Oliver Kraus

 

London, BA: Još jednom Korpi!

Nakon što je odnio pobjedu na prvom 'Halfpipe' natjecanju aktualne sezone snowboard Svjetskog kupa na Novom Zelandu, Finac Janne Korpi uzeo je pobjedu i na prvom 'Big Air' natjecanju održanom danas u Londonu.

Četiri čuvena tornja londonske Battersea Power Station te čak 17 000 gledatelja prisutnih uz borilište stvorili su sjajnu kulisu današnjem prvom Big Air natjecanju snowboardera u sklopu snowboard FIS Svjetskog kupa 2011/12. u Londonu. A, u konačnici, niti natjecatelji nisu ostali dužni. Te su odličnim predstavama svoje natjecanje učinili i više nego zanimljivim.

Do svojeg petog Big Air trijumfa 25-godišnji Finac Janne Korpi stigao je u finalu s konačnih 184 zarađenih od 200 mogućih bodova (frontside 1080 double cork melon, baš kao i switch backside 1260 mute). Prošlogodišnjeg trećeplasiranog, Seppe Smitsa iz Belgije, Korpi je na drugo mjesto potisnuo prednošću od malenih 1.8 bodova (Smits 182.2). Dok je iznenađujuće treće mjesto pobjedničkog podija pripalo Nizozemcu Jorisu Ouwerkerku (152.8 bodova). Uoči današnjeg Big Aira u Londonu Ouwerkerk je na natjecanjima Svjetskog kupa, naime, nastupio svega dva puta.

"Tako sam presretan, jednostavno ne mogu vjerovati!

Jučer na treninzima nije mi išlo dobro. No nakon današnjeg posljednjeg trening-bloka, kada sam uspio 'landati' sve svoje trikove, znao sam da imam priliku za pobjedu. I zato sam se na samom natjecanju osjećao poprilično ugodno", riječi su kojima je svoju današnju devetu pobjedu karijere prokomentirao Janne Korpi.

-.--.-

"Razina natjecanja bila je luda. Presretan sam što sam uspješno odradio svoje cab 1260 mute inverted te backside 1260 mute. To mi daje odličan osjećaj na kraju natjecanja", riječi su drugoplasiranog Belgijca Smitsa.

-.--.-

Dok je trećeplasirani Nizozemac Ouwerkerk i sam otvoreno priznao kako se ni u snu nije nadao da bi danas u Londonu mogao do podija. Ali cab 900 double cork te backside 1080 double cork mute i za ovaj su podvig bili sasvim dovoljni.

Slijedeća postaja snowboard FIS Svjetskog kupa u sezoni 2011/12. sada je švicarski Saas Fee. Gdje će se 2. i 3. studenog održati kvalifikacije te po jedno novo Halfpipe natjecanje za boarderice i boardere. A još nekoliko spektakularnih fotografija s Big Aira u Londonu dostupno je i u pripadajućoj fotogaleriji.

Cjeloviti konačni poredak Big Aira u Londonu

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 146964
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr