NATJECANJA

»

SNOWBOARD

22.10.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva FIS/Oliver Kraus

 

FIS i TTR usklađeni: Freestyle kalendari u korist natjecatelja i ZOI u Sočiju

Freestyle natjecanja snowboard FIS Svjetskog kupa i TTR-ovog World Snowboard Toura bez 'preklapanja' termina, sve s ciljem da se najboljim natjecateljima omogući stjecanje FIS 'točki' potrebnih za osiguravanje nastupa na ZOI u Sočiju 2014.

"Dvovlađe" u svijetu snowboard sporta i nadalje ostaje na snazi, no obje strane shvatile su i da, barem za sada, moraju staviti 'glave skupa' žele li na svojim natjecanjima imati ponajbolje 'riderice' i 'ridere'. I žele li da snowboard sport nastavi svoj uspješan razvoj te i nadalje ostane respektabilnim dijelom programa Zimskih olimpijskih igara.

Iz Svjetske skijaške federacije danas tako stiže informacija kako će se snowboard Svjetski kup, posebno s obzirom na posljednje otkaze spektakularnih big air natjecanja u velikim gradovima poput Londona i Stockholma, u svojem freestyle dijelu u sezoni 2012/13. primarno fokusirati na olimpijske discipline halfpipe i slopestyle.

Sveukupno su u programu pet halfpipe i četiri slopestyle natjecanja (plus FIS Svjetsko prvenstvo). Pri čemu se programu Svjetskog kupa pridružuju i američki 'eventi' u Park Cityju i Copper Mountainu - prva natjecanja koja bi se trebala službeno bodovati i za ranking snowboard FIS Svjetskog kupa te posljedično i kvalifikacijski za Soči, ali i za rankinge koje vodi TTR World Snowboard Tour.

Na svojedobno veliko nezadovoljstvo TTR-a, podsjećamo, Međunarodni olimpijski odbor sustav snowboard kvalifikacija za ZOI u Sočiju 2014. godine za sada je i nadalje ostavio potpuno 'u rukama' FIS-a...   

Cjeloviti pregled natjecanja snowboard Svjetskog kupa 2012/13. A evo i podsjetnika na program TTR World Snowboard Toura za 2012/13. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4719573
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr