SNOWBOARD

»

VIJESTI

21.01.2010.      

Autor: Ante Pašalić 

TTR 6Star Burton European Open 2010.

Završen je 11. BEO, najveće otvoreno natjecanje u Europi!

Burton European Open u Slopestyle disciplini osvojili su Peetu Piiroinen i Enni Rukajärvi, a u Halfpipe disciplini pobjednici su Paulina Logicka te ponovno Peetu Piiroinen.

Finski natjecatelji su obilježili ovaj veliki tjedan u Švicarskom Laaxu. U obje discipline dominirao je 21-godišnji Peetu Piiroinen, te njegova sunarodnjakinja Enni Rukajärvi, a u ženskoj konkurenciji u disciplini Halfpipe pobjednica je bila Poljakinja Paulina Logicka. Osvojili su svaki po 1.000 TTR bodova, te po 15.000 USD nagrade za prvo mjesto.

-.-TTR-.-

Slopestyle natjecanje je bilo na razini prošlogodišnjeg, a natjecatelji su u ženskoj i u muškoj kategoriji pokazali zavidan nivo vožnje.  Course u parku je bio u savršenom stanju, a sastojao se od kink box-a, pole jam, jib tube i set-up sa stepenicama, double kink rail-om i down box-om u gornjem dijelu, nakon kojeg se nalazio quarterpipe te na kraju kicker line s tri velika jumpa.

U finalima je nastupilo 16 muških i 8 ženskih natjecateljica. U ženskoj konkurenciji mlada Finkinja Enni Rukajärvi uvjerljivo je bila najbolja, a za njom na drugom mjestu završila je lokalna Sina Candrian te na trećem mjestu Čehinja Sarka Pancochova.

-.-TTR-.-

U muškoj konkurenciji finala su bila izuzetno napeta i zanimljiva. BEO pobjednik iz 2004. Norvežanin Mikkel Bang u ranom vodstvu je u svom runu dobio čak 92 boda, a samo za bod bolji od njega bio je aktualni TTR prvak, Finac Peetu Piiroinen, koji je sa svojom odličnom vožnjom osvojio prvo mjesto. Na trećem mjestu završio je Braaten Gjermund također iz Norveške.

Peetuov pobjednički run počeo je sa 270 boardslide 270 out na box-i, Bs 360 Mute na pole jam-u, Fs disaster na jib tube, Sw Fs Bslide na boxu, Inverted Cab 720 na quarterpipe, te na kickerima, Bs 1080 Tail, Fs 900 i na kraju Cab 1080, što je izuzetan run, te definitivno zaslužuje pobjedničko postolje.

Ženski Slopestyle
1.
Rukajärvi Enni FIN ROXY 93.17
2. Candrian Sina SUI BURTON 78.50
3. Pancochova Sarka CZE FLOW 74.50

Muški Slopestyle
1. Piiroinen Peetu FIN BURTON F 93.00
2. Bang Mikkel NOR BURTON F 92.00
3. Braaten Gjermund NOR OAKLEY F 87.83

-.-TTR-.-

U Halfpipe disciplini Poljakinja Paulina Logicka uvjerljivo je bila najbolja boarderica dana, s Švicarkom Ursinom Haller na drugom mjestu te Japankom Akiko Miwa na trećem. Najinteresantnije na Halfpipe dijelu natjecanja je ponovna pobjeda aktualnog prvaka, Peetu Piiroinena, koji je uvjerljivo osvojio prvo mjesto te svoju 4. Beo titulu, čime je ušao u povijest kao rider sa najviše pobjeda na BEO natjecanju s tek napunjenom 21. godinom života.

"Imao sam više nego savršen tjedan u Laax-u! Nadao sam se da ću biti u vrhu ili osvojiti neku od medalja, ali na kraju sam pobijedio u obje discipline. Jako sam sretan zbog toga!",  izjavio je mladi Finac.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je također Finac Laari Ilkka-Eemeli, a trećeplasirani bio je lokalni Švicarac Iouri Podladtchikov. Na natjecanju se također pojavio Gian Simmen, Švicarska Halfpipe legenda te osvajač prve zlatne medalje u Naganu 1998. u snowboardu.

Ženski Halfpipe
1. Ligocka Paulina POL ROXY 87.33
2. Haller Ursina SUI K2 85.83
3. Miwa Akiko JPN ALLIAN 81.17

Muški Halfpipe
1. Piiroinen Peetu FIN BURTON 94.17
2. Laari Ilkka-Eemeli FIN BURTON 93.83
3. Podladtchikov Iouri SUI VOLCOM 91.50

Završen je 11. Burton European Open, te je ponovno bio odskočna daska za mnoge europske snowboardere. Kako je bilo na natjecanju pogledajte u TTR videu.

-.-TTR-.-


-.-TTR-.-


-.-TTR-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 263023
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr