SNOWBOARD

»

VIJESTI

03.10.2013.      

Autor: Majda Gregorović Čolović 

TTR World Snowboard Tour: Novi način bodovanja

TTR Pro Snowboarding predstavio je novu generaciju bodovanja natjecatelja u ukupnom poretku World Snowboard Toura, za koju smatraju da je poboljšana u odnosu na prethodnu te preciznija, poštenija i jednostavnija.

World Snowboarding Point List (WSPL) stvorena je s namjerom pružanja nepristranog i neovisnog alata za preciznije rangiranje amatera i profesionalnih snowboardera. Razvila ju je neovisna radna skupina sastavljena od 9 stručnjaka, a uključivala je trenere, predstavnike nacionalnih federacija, te suce WST i FIS natjecanja.

Novi 10-oskalni sustav bodovanja uvodi tri nova kriterija koji se koriste pri bodovanju za poredak WST-a:

1. Razina natjecanja
: prema ovom kriteriju natjecanja se klasificiraju u 3 različito bodovane kategorije, a to su nacionalna, internacionalna i elitna. Elitna natjecanja nositi će od 600 do 1000 bodova, internacionalna 300 do 800, a nacionalna 100 do 600 bodova.

2. Kvaliteta polja
: ovaj kriterij uzima u obzir broj najbolje rangiranih ridera koji nastupaju na natjecanju, odnosno što više visoko rangiranih ridera pristupi natjecanju moguće je osvojiti veći broj bodova.

3. Veličina polja
: odnosno ukupni broj natjecatelja koji pristupa natjecanju. Bodovi će naglo opadati na natjecanjima malog polja, odnosno bodovi će se postepeno i ravnomjernije rasporediti na natjecanjima velikog polja.

WST sezona 13/14 već je poodmakla, a promjena bodovanja tijekom sezone rezultirala je negodovanjem od strane pojedinih natjecatelja, koji su uvođenjem novog sustava pretrpili određeni gubitak bodova. Unatoč negodovanju Reto Lamm, predsjednik TTR Pro Snowboardinga, smatra novu bodovnu listu transparentnijom te vjeruje da će ona još više pridonijeti daljnjem progresu sporta.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 309076
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr