NATJECANJA

»

SNOWBOARD

22.08.2005.      

Autor: Ante Pašalić 

TTR World Snowboard Tour

Ticket To Ride ekipa za novu sezonu je pripremila novi format natjecanja i proširila turneju na južnu hemisferu!

17.8.2005. Datum koji je zasigurno ušao u snowboard povijest! Prateći jako učinkovit "Ticket To Ride" (TTR) sistem natjecanja, generalni odbor, glavno upravljačko tijelo koje upravlja sa TTR Pro Snowboarding serijom natjecanja, odlučilo je na zadnjem zasjedanju, uz poveću korekciju postojećeg sistema natjecanja, novim izgledom i nazivom turneje, napraviti "World Snowboard Tour". Bez promjene same ideje i cilja, strateški unaprijediti cjelokupnu snowboard scenu u cijelom svijetu.


S već postojećim TTR Pro Snowboarding serijalom natjecanja, i novim širenjem na zemlje južne hemisfere "World Snowboard Tour" će krenuti već krajem kolovoza i početkom rujna 2005.god. Prvi contest će se održati u Brazilu (TTR QE), "Brazil Big Air". Nakon toga slijedi turneja u Australiji i Novom Zelandu. Do kraja 11 mjeseca, "World Snowboard Tour 05/06" će uspješno proći kroz sva važnija mjesta u južnoj hemisferi, i krenuti u dosad već dobro poznata natjecanja u sjevernoj hemisferi.

Sigurno se pitate, zašto uopće promjene? Protekle tri sezone, TTR je uspostavio brz i kvalitetan sistem natjecanja, znan kao "Ticket System". Jedinstven u profesionalnom svijetu sporta, "Ticket System" je omogućavao boarderima brzo napredovanje, kroz kvalifikacijska natjecanja (TTR QE) do Pro serije natjecanja, na kraju bi pobjednici natjecanja dobili "ulaz" na Terjeovo finale TTR serije, "The Arctic Challenge" (TAC). Na proljeće je donesena odluka da se TAC natjecanje održi malo ranije, tako da se TAC održi u boljim snježnim uvjetima. Originalni mandat TTR društva je bio osiguravanje transparentne "Rookie to Pro" strukture natjecanja, omogućavajući mladim boarderima "čisti" put do vrha sporta.

Što se promijenilo?
Bivši TTR Pro series i TTR QE formati ocjenjivanja su zamijenjeni sa TTR "Star Tiering" sistemom. Po novom sistemu sva natjecanja na turneji, biti će klasificirana kao Pro natjecanja, ali u novom sistemu će se bodovati sa 6 zvjezdica, 5 zvjezdica, 4 zvjezdice i 3 zvjezdice, koje će gledateljima, medijima i boarderima omogućiti bolje praćenje drame koja će se odvijati iz tjedna u tjedan na TTR World Tour.

Po prvi puta se na kalendaru pojavljuju contesti s Južne hemisfere. TTR Pro natjecanja će početi već krajem kolovoza u Australiji i Novom Zelandu, gdje će se početi koristiti službeni "TTR World Tour Ranking System" i formalno će se priznati od strane "World Snowboard Federation" (WSF).

Glavna stavka ili glavni dobitak nove strukture su dvije ključne stvari u snowboard svijetu; "TTR World Snowboard Winner" i "TTR World Number One" titule su sada stvarnost! Na kraju "TTR World Snowboard Tour-a" će se točno znati tko je najbolji na boarder na svijetu.
U nadi da novi sistem bodovanja neće biti previše kompliciran i da samo natjecanje neće zakomplicirati po FIS-ovom modelu, očekuje nas odlična nova snowboard sezona.

Vaš omiljeni magazin će vas naravno pravodobno izvještavati o svim događanjima na TTR svjetskoj turneji.

Više informacija: ttrworldtour.com

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 150196
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr