NATJECANJA

»

SNOWBOARD

01.02.2015.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: Arsen Miletić

 

Carnival Snowboard Session: Pobjeda Eriku Harcu

Nakon kvalifikacijskih vožnji, tijekom kojih je 18 europskih ridera pokušalo izboriti svoje mjesto u finalu, pobjedu na sedmom po redu Carnival Snowboard Sessionu odnio je Erik Harc.

Slovenski snowboarder je prema odluci žirija (Vid Barić i Matija Dukić) prezentirao najbolje trikove u disciplini "Rail Jam" na riječkoj snježnoj stazi tek koji metar od mora. Drugo i treće mjesto mjesto pripali su također Slovencima - Žigi Rakovcu i Maticu Zavodniku.
 
Carnival Snowboard Session počeo je u 13:30 h kvalifikacijama i isprobavanjem staze nastale u proteklih nekoliko dana izgradnjom skele visoke 12 metara te donošenjem 100 kubika snijega s Platka na Gat Karoline Riječke. Rideri koji su uspjeli doći do svoje pozivnice na Session borili su se za WST bodove i vrijedne novačane nagrade.

Nakon dvije kvalifikacijske grupe, najboljima se pokazalo ukupno dvanaest ridera koji su svoje trikove potom prezentirali pred okupljenim mnoštvom za vrijeme finala, i to pod svjetlima reflektora u večernjim satima: Erik Harc (SLO), Žiga Rakovec (SLO),  Matic Zavodnik (SLO), Nejc Pucko (SLO), Karli Terzer (AUT), Rudi Janda (AUT), Luka Krajnik (AUT), Jaka Valant (SLO), Dennis Seckl (AUT)  i Gregor Rihtaršič (SLO).

Sada već tradicionalno, i jedno od najvećih, snowboard natjecanja na ovim prostorima, u organizaciji Snowboard kluba Nine i suorganizaciji Turističke zajednice grada Rijeke, kroz cijeli je dan pogledalo više tisuća posjetitelja. A unatoč nestabilnom vremenu, i višestrukim pljuskovima, posjetitelji su bili izuzetno zainteresirani za vratolomije i snowboarding koji kao olimpijski sport postaje sve zanimljiviji općoj javnosti na ovim prostorima. Na žalost, najvaljivani koncerti sve popularnijih Jonathana i dobro nam znanih Belfast Fooda nisu održani zbog kiše koja je počela padati opet taman nakon proglašenja pobjednika. Program je nastavljen u zabavnom tonu na after partyju u Makini.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4094556
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr