NATJECANJA

»

SNOWBOARD

17.03.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Miha Matavž

 

La Molina SBX: Još jednom Maltais i Berg

Po jednim snowboardcross natjecanjem za žene i muške u španjolskoj La Molini u subotu je okončana još jedna sezona snowboard FIS Svjetskog kupa.

U konkurenciji djevojaka u kvalifikacijama je nastupilo njih 25. A njih 16 pronašlo je mjesto u izravnim četvrtfinalnim dvobjima na stazi. U konačnici - veliko finale sačinjavale su Dominique Maltais (CAN), Lindsey Jacobellis (USA), Raffaella Brutto (ITA) te Yuka Fujimori (JPN), redoslijedom kako su i završile tu utrku. Maltais je tako u Španjolskoj upisala i svoju 14. pobjedu u Svjetskom kupu. Te snowboardcross disciplinu u svoju korist riješila s 5.400 bodova, dok je druga Jacobellis na kraju sakupila 3.760 bodova.

Kod snowboardera konačni naslov najboljeg otišao je Omaru Visintinu (ITA). Visintin je, uslijed sudara u četvrtfinalu, natjecanje u Molini završio na 9. mjestu u konkurenciji sveukupno 45 natjecatelja u plasmanu. Prva pobjeda u Svjetskom kupu 22-godišnjem Nijemcu Paulu Bergu. Nikolaj Oljunin (RUS) drugi, Regino Hernandez (SPA) treći za jedini domaći plasman na podij. 

Premijerna pobjeda Bergu je na kraju donijela i drugo mjesto poretka discipline. Visintin zasluženo uzima naslov uz 3.076 bodova i jednu pobjedu, jedno drugo, jedno treće mjesto, još dva 'top 10' plasmana te jedini podbačaj uz 32. mjesto Lake Louisea.

Za Omara Visintina ovo je prvi naslov snowboardcross pobjednika Svjetskog kupa. Za Dominique Maltais njen već peti, i četvrti uzastopni.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 202055
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr