NATJECANJA

»

SNOWBOARD

21.01.2018.      

 

Deset godina boardanja uz miris morske soli

Početak veljače na riječki će Gat Karoline Riječke nanijeti više od stotinu tona snijega te ponovo ugostiti 10. Carnival Snowboard Session

Na cjelodnevnom događanju u subotu, 03. veljače, okupit će se najbolji snowboarderi iz ovog dijela Europe koji će još jednom uživati u izvođenju vratolomija uz miris morske soli. Organizatori, Snowboard klub Nine i Turistička zajednica grada Rijeke, i ove godine pripremaju mnoštvo zanimljivosti za ljubitelje ovog ekstremnog sporta – od popratnih događanja, glazbe do vrijednih nagrada.

Sa željom da populariziraju snowboarding te izgrade snažnu regionalnu scenu povezali su se s novosadskim gradskim snowboard natjecanjem Avalanche Risk City Jam-om. Dva gradska natjecanja dodijelit će zajedničku nagradu ukupnom pobjedniku oba natjecanja, razmijenit će iskustva i resurse te planiraju buduće suradnje. Suradnja je već započela - organizacijom Warm-up weekenda na Krvavcu te sudjelovanjem Vida Barića (dugogodišnjeg suca riječkog natjecanja) kao suca na ARCJ-u 22. prosinca u Novom Sadu.

Natjecatelje u Rijeci očekuje nešto izmijenjena staza - uz standardni double kink, na stazi će se naći novi step down downrail i straight rail - no fokus samog natjecanja i dalje ostaje na "railovima", odnosno na izvođenju trikova na ogradama i zidovima koji će biti raspoređeni po stazi.

U tijeku su prijave za natjecatelje koji će pokazati svoje umijeće u olimpijskoj disciplini „slopestyle“. Nagradni fond vrijedan je 1.200 eura (prva nagrada 800, druga 300, treća 100), a Nixon priprema iznenađenje za izvođača najboljeg trika i natjecatelja koji ukupno sakupi najviše bodova na Avalanche Risk City Jam-u i Carnival Snowboard Session-u.

Carnival Snowboard Session dio je Riječkog karnevala od 2008. godine. Natjecanje je u kalendaru World Snowboard Tour-a i boduje se za završni poredak vozača koji se natječu unutar spomenute federacije.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 2416545
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr