NATJECANJA

»

SNOWBOARD

11.12.2014.      

Autor: Goran Razić 

World Snowboard Tour s novim sistemom natjecanja

S više od 250 evenata širom svijeta, te četiri razine natjecanja Regional, National, International i Elite level Svjetska snowboard federacija (WSF) unosi obilje novosti.

S četiri razine natjecanja cilj je potpuno jasan; ovakav sistem omogućit će novopečenim riderima puno lakši put od Rookie do Elite evenata. Cijeli sistem postavljen je s krunom Elite natjecanja, odnosno serijom World Snowboard Tour Pro Series, u kojoj će najbolji rideri iz cijelog svijeta odlučivati o ukupnom pobjedniku u disciplinama Slopestyle i Halfpipe. Ulazak u najjači rang natjecanja bit će moguć sukladno ljestvici najboljih ridera, a ovisno o sakupljenim bodovima na World Snowboarding Points List (WSPL) te pomoću pozivnica na velikim natjecanjima, kao i do sada.

Zanimljivo je spomenuti kako je ovakav sistem puno pravedniji od onog prošlog, budući da je sakupljanje WSPL bodova moguće i na natjecanjima koja nisu sastavni dio WST-a. Primjerice, Air&Style još uvijek nije odlučio hoće li biti u sastavu WST-a, pa se sukladno tome nedavni Air&Style u Pekingu nije bodovao za WST Pro Series, no i dalje su se na natjecanju dijelili WSPL bodovi. Ukoliko pak u međuvremenu dođe do potvrdnog odgovora iz Air&Stylea, buduća natjecanja (u Innsbrucku i LA-u) će se početi bodovati i za WST Pro Series.

S druge pak strane, organizator Winter X-Gamesa u Aspenu je odlučio kako od ove godine želi biti sastavni dio WST-a, što je iz WSF-a dočekano s veseljem, s obzirom na renome i popularnost ovog američkog natjecanja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1713679
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr