NATJECANJA

»

SNOWBOARD

18.11.2014.      

Autor: Majda Gregorović Čolović

Foto, video: O'Neill Pleasure Jam

 

O'Neill Pleasure Jam 2014

Skijaški Svjetski kup tradicionalno započinje svake godine u Söldenu, a TTR World Snowboard Tour tradicionalno otvara O'Neill Pleasure Jam na ledenjaku Dachstein u blizini Schladminga.

Iako je Dachstein poznat po nepredvidivim vremenskim uvjetima, organizatorima i natjecateljima ovaj se put "posrećilo" te su bili počašćeni idealnim vremenom.

-.--.-

Nadmetanje je u Dachstein Superparku započelo rano, već u 9 sati, polufinalom u ženskoj konkurenciji. U kvalifikacijama prethodni dan, među 29 natjecateljica, nastupila je i naša predstavnica Lea Jugovac, ali s 26. mjestom, nije se plasirala u daljnje natjecanje.

Već na početku polufinala, dame nisu skrivale trikove "u rukavu", već su jasno dale do znanja da će za pobjedu biti bespoštedna borba. Prvom polufinalnom vožnjom, preko trostruke kicker linije, Mađarica Anna Gyarmati zadivila je publiku i najavila borbu za postolje s Elenom Könz iz Švicarske i "domaćicom" Annom Gasser.

Nakon uzbudljivog polufinala za žene i muškarce, uslijedilo je još uzbudljivije finale u koje su ušle 4 prvoplasirane natjecateljice iz polufinala. Vozilo se u formatu dvije vožnje, od kojih se kao finalni rezultat uzima bolja vožnja.

Nakon prve vožnje u vodstvu se našla Elena Könz ispred Anne Gyarmati i Anne Gasser. Drugu vožnju Anna Gasser započela je s 50-50 na rainbowu, BS 1 na prvom kickeru i mute cab 7 na drugom, čime je zaslužila titulu najboljeg trika u ženskoj konkurenciji i time osvojila, ne samo prvo mjesto, glavnu nagradu, nego i 2-tjedno nagradno surf putovanje u Portugal. Iako se Könz svojski potrudila povratiti prvu poziciju, s tailslide to fakie, switchback 5 melon, FS 7 melon i 50-50 method, ipak se morala pomiriti s drugom pozicijom. Na treće mjesto probila se Kristiina Nisula iz Finske, ispred Anne Gyarmati.



REZULTATI SLOPESTYLE ŽENE:

1. Anna Gasser (AUT) 86,25
2. Elena Könz (SUI) 83,75
3. Kristiina Nisula (FIN) 74,00
4. Anna Gyarmati (HUN) 67,00

U muškoj konkurenciji je najboljih 8 natjecatelja iz polufinala ušlo u veliko finale. Alexey Sobolev očito je, osvojivši 6. mjesto u polufinalu, čuvao snagu za finale, te je inpresivnom vožnjom koja se sastojala od FS 270 preko rainbowa, FS 7 tailgrab, switch BS 10 mute, koji je proglašen i najboljim trikom u muškoj konkurenciji, cab 5 melon na trećem kickeru, monkey handplant to fakie na wallride-u i završivši vožnju s cab 1 50-50, dosegao drugo mjesto u finalu.

Nakon neuspješne prve vožnje Roope Tonteri ipak se uspio izboriti za treću poziciju, a prvo mjesto i 4.000 US dolara, s cab 270 on 270 out, BS 9, cab 10 indy, switchtail 270 off the cannon, cab boardslide to FS wallride i blunt 270 out na kraju, osvojio je Eric Beauchemin.



REZULTATI SLOPESTYLE MUŠKARCI:

1. Eric Beauchemin (USA) 89,25
2. Alexey Sobolev (RUS) 84,25
3. Roope Tonteri (FIN) 81,75
4. Jonas Boesiger (SUI) 80,75

Cjeloviti rezultati natjecanja

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 236095
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr