SKIJALIŠTA

»

HRVATSKA

24.10.2011.      

Autor: Goran Razić

Foto i video: Goran Razić

 

Platak - cijene ski karata nepromijenjene. Planovi i dalje veliki

Platak dočekuje novu sezonu s velikim očekivanjima. Ako ništa drugo onda s pogledom u nebo i nadom u veću količinu prirodnog snijega nego što je slučaj prošle zime. Nova sjedežnica, novi ratrak, novo jezero, nove staze… da i o tome se razmišlja na Platku.

Na Platku je proteklog vikenda pao prvi snijeg. 30-ak cm snijega, koji gotovo u pravilu padne u ovo doba godine, nije izmamio osmjeh na lice koncesionara. Već je nekako pravilo da radovi na i oko staza puni zamah dobivaju upravo u ovom periodu godine. Stoga im snijeg nije najbolji prijatelj, barem ne u ovome trenutku. 

Radovi na Radeševu 2 nisu gotovi. Uostalom, gubitak Jadranskog slaloma te građevinska mašinerija koja je već odmaglila sa staze, najbolji su pokazatelj da će biti potrebna barem još jedna sezona ne bi li Radeševo 2 izgledalo onako kako se očekuje. Prema riječima Dalibora Mladenovića do sada je napravljeno više od pola radova, s time da je odrađena upravo ona zahtjevnija polovica. Nekoliko spojeva sa stazom Radeševo 1 je denivelirano, a gornji dio staze je gotovo u potpunosti napravljen. 

Od ostalih velikih planova valja spomenuti kako je konačno gotov urbanistički plan Platka. Plan koji se čekao nekoliko dugih godina sada jasno pokazuje nekoliko infrastrukturnih noviteta koji će se smjeti raditi. Među njima je već dobro poznato akumulacijsko jezero, kapaciteta dostatnog za još jednu investiciju - sustav umjetnog zasnježenja. To dvoje, uključujući i novi ratrak s vitlom te dovršetak staze Radeševo 2, su najbitniji uvjeti koje je postavio FIS za ponovno vraćanje utrke Europskog kupa na Platak. 

No ono što će skijaši najviše osjetiti na svojoj koži, naravno, osim novouređene staze, je i nova sjedežnica. Već smo navikli na izrazito pozitivne poglede prema budućnosti od strane koncesionara. No ovoga puta nas iz Žičara Platak uvjeravaju kako je projekt u fazi izrade te kako je Županija već neformalno odobrila novce. Nakon dobivanja lokacijske dozvole te ostalih formalno pravnih zavrzlama, izgradnja će biti jasnija na "horizontu". 

Mladenović tako ističe kako su upiti za ponude poslani na adrese Leitnera i Doppelmayra, a ozbiljnost priče jamči i nedavni posjet djelatnika talijanske kompanije te dobivena procjena stanja na terenu. 

Za sve koji još uvijek ne gledaju toliko daleko, spomenimo kako su potvrđene cijene skijaških karata za novu sezonu. Najbitnija informacija je da promjena u odnosu proteklu sezonu neće biti. 

Cjelovit video interview s Daliborom Mladenovićem pogledajte u priloženom videu:


 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 176308
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr