SKIJALIŠTA

»

HRVATSKA

11.10.2011.      

Autor: Goran Razić

Photo i video: Goran Razić

 

Sljemenska sjedežnica prošla generalni remont

Prvi ovogodišnji sljemenski snijeg, koji je pao proteklog vikenda, na najbolji je način najavio skorašnji početak skijaške sezone, a samim time i potpuno obnovljenu sljemensku sjedežnicu.

Kvar sjedežnice, koji se dogodio usred skijaškog dana, zadao je velike glavobolje djelatnicima sljemenskog skijališta, koji su uslijed navedene situacije još na proljeće nagovijestili potrebu obavljanja generalnog remonta popularnog trosjeda. 

"Nakon ovakvog remonta, na kojem smo bili primorani skinuti gotovo svaku maticu, sjedežnica može raditi još 100 godina", slikovito se izrazio Dragutin Žiljak prilikom redovnog godišnjeg posjeta Skijanje.hr-a zagrebačkom skijalištu. 

"Cijela ova priča oko popravka je trajala dosta dugo, jer smo morali zadovoljiti stroge uvjete javne nabave. Nakon izrade troškovnika te izrade dokumentacije i raspisivanja javnog natječaja, posao je konačno dodijeljen tvrtki iz Karlovca, koja je pred nešto više od mjesec dana krenula punom snagom na posao. Radilo se cijele dane, doslovno", objasnio je Žiljak aktualna događanja na Sljemenu. 

Neispravni dio je zamijenjen, a iskorištena je i prilika za generalni remont, pri kojem je zamijenjen, poštiman ili podmazan gotovo svaki pomični dio. Današnji dan iskorišten je za testni rad, ali samo pod dizelskim agregatom, odnosno rezervnim pogonom sjedežnice. Glavni pogon još uvijek nije pokrenut. Ovim tempom, ukoliko vrijeme posluži, sve bi trebalo biti gotovo do kraja mjeseca. 

Zanimljivo je spomenuti kako se osim pripreme alpske skijaške sezone užurbano priprema i nordijska, koja dugo nije gledala svijetlo dana na Sljemenu. Pod palicom Ski kluba Sljeme Zagreb već se krenulo s čišćenjem i košnjom trave na stazama za skijaško trčanje. Uskoro se očekuje i pomoć djelatnika skijališta Sljeme, koji bi strojevima trebali "preorati" stazu kako bi uklonili svo raslinje s trase i samim time omogućili strojno uređenje staza tijekom skijaške sezone.

Probno puštanje u rad pogonskog agregata pogledajte u kratkom video prilogu u nastavku: 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 12. listopada 2011.   17:56h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Ziljak dok je gore od Sljemena nece biti nista vise nego je sada! Na Panjevini ce se moci skijati jedino ako padne 50 cm snijega u danu, a to je zadnji put bilo prije nekoliko godina. Upravo je na telki bio prilog o Bjelolasici koja je takoder jos jedna tuzna prica, cak je jedna zaposlenica i zaplakala. Ustvari kod nas su sve price manje, vise tuzne!
  • Objavljeno: 12. listopada 2011.   17:06h

    Član od:
    16.08.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Neke stvari jesu u uprostornom planu. Kao npr. Panjevina, koja je ove godine malo raskrcena. Ukoliko se ona danas sutra osposobi i spoji na dnu s Crvenim spustom, u teoriji bi bilo sanse da se postavi brza cetverosjedeznica, a mozda cak i sesterosjedeznica. No to ipak trenutno spada u sferu sto bi bilo kad bi bilo. :)
  • Objavljeno: 12. listopada 2011.   16:25h

    Član od:
    23.11.2010.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    slažem se... nebi uopće loše došao i četverosijed... malo brži.
  • Objavljeno: 12. listopada 2011.   01:49h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Nadam se da ce ipak u sljedecih 100 godina Sljeme ipak imati i koju novu zicaru!!

Prikazano 4 od 4 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 128036
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr