23.02.2012.      

Autor: Goran Razić

Foto: arhiva Skijanje.hr

 

Sljemenski trosjed zatvoren i u petak 24.02.

Servis dijelova sljemenske sjedežnice još uvijek nije obavljen do kraja te će sjedežnica praktički u jeku sezone još barem jedan dan biti izvan funkcije.

Usprkos naporima djelatnika skijališta koji su zajedno s tvrtkom iz Karlovca u četvrtak do kasnih večernjih sati radili na zamijeni ključnih dijelova reduktora, popravak ipak nije dovršen. 

U petak se tako očekuje dovršetak posla te ukoliko bude sve obavljeno na vrijeme odradit će se neophodno testiranje te bi puštanje sjedežnice u rad bilo omogućeno u subotu 25.02. Budući da sutrašnji dovršetak posla nitko ne može garantirati postoji realna mogućnost da se radovi nastave i u subotu te bi u tom slučaju sjedežnica proradila tek u nedjelju. 

Svi ovi zahvati, koji su bili neophodni kako bi se izbjegao ishod sličan prošlogodišnjem, kada se sjedežnica pokvarila usred rada, jasan su pokazatelj vremešnosti i dotrajalosti ove 24 godine stare naprave. 

Neophodnost budućih ulaganja na Sljemenu, prije svega u novu sjedežnicu, sad je već i više nego vidljiva. Doba krize najgori je mogući trenutak za otvaranje ovakvih tema, no usprkos tome uskoro će odgovorni morati birati; nova ulaganja ili će sudbina sjedežnice biti slična sljemenskoj gondoli. Sasvim je jasno da više niti generalni remonti nisu dovoljni da dotrajala sjedežnica odradi jednu čitavu sezonu bez poteškoća, iako je još jesenas sve izgledalo puno "svjetlije".

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 28. veljače 2012.   15:29h

    Član od:
    09.01.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Sljeme uvijek radi. Ono sto ne radi je gondola i trosjed ali kome to jos treba. Btw. dobrodosla na internet i stranicu www.sljeme.hr za dodatne informacije.
  • Objavljeno: 28. veljače 2012.   14:55h

    Član od:
    07.12.2010.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Zna li itko radi li sad Sljeme ili ne?
  • Objavljeno: 24. veljače 2012.   14:10h

    Član od:
    09.01.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Ma kakve sanjke.. Neka sponzori i grad Zagreb osiguraju par helikoptera koji ce direktno iz hotela 5* dovesti skijase svjetskog kupa na start. Evo bas citam.. voda,plin,prijevoz i ostale "gluposti" u ZG idu gore, bit ce para - dajmo im hotel 5*, helikopter, najvecu nagradu. Sve im dajmo. A mi.. mi mali crvici cemo do vrha pjesaka (kardiovaskularne bolesti su ionako najveci uzrok smrtnosti), skijat cemo na pola staze ako bude srece a ako ne uvijek se moze brzo trcati po krumpiralistu ili graditi snjesko bijelic.Ja stvarno ne znam zasto kukate i u cemu je problem.Em vam besplatno rijese probleme kardiovaskularnih bolesti em uzivate u radostima brzog trcanja i gradnje snjeska bijelica.

    [Editirano] 24. veljače 2012. u 14:12h
  • Objavljeno: 24. veljače 2012.   10:47h

    Član od:
    08.03.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Dubrovnik

    Onda možemo očekivati trku svjetskog kupa sa prijevozom skijaša ski sanjkama. I jedna jedina kuna za trku od grada zg nije opravdana ako nema gondole.
  • Objavljeno: 24. veljače 2012.   08:08h

    Član od:
    07.11.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Pula

    Šta svi sponzori koji posluju u Hrvatskoj ne bi trebali sponzorirati nikoga jer su kapital stekli ovdje!? Svi vi koji kukate i želite od Sljemena napraviti nešto što nije osvrnite se malo oko sebe i vidjet ćete da je na Sljemenu situacija još i super. Da bi moglo bolje, moglo bi.
  • Objavljeno: 24. veljače 2012.   06:13h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Sponzor koji je platio trku novac nije zaradio u Spanjolskoj, pa nam ga poklonio, nego i to placam cak i prilikom pisanja ovag posta!! Opravdanje ne postoje, nego samo problemi kojih je sve vise. Da, trka stvarno nije unazadila Sljeme, nego pomogla, ali ne dovoljno!!! A da nematete petlje nikoga prozvati za nista, nemate, samo neke mlake varijante i brisanja misljenja!
  • Objavljeno: 23. veljače 2012.   22:22h

    Član od:
    16.08.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Opravdanost utrka Svjetskog kupa nema gotovo nikakve veze s ulaganjima u infrastrukturu. Vise od 90% proracuna utrke pokrivaju sponzori te je utrka projekt Hrvatskog skijaskog saveza, a ne Grada Zagreba. Zagreb sudjeluje u utrci u omjerima proporcionalnim koliko sudjeluje i u ostalim sportskim dogadjajima te odvaja novce sukladno godisnjem budzetu i sukladno vaznosti dogadjaja. Sljemenska utrka nije unazadila sljemensku infrastrukturu, nego bas naprotiv.
  • Objavljeno: 23. veljače 2012.   21:57h

    Član od:
    08.03.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Dubrovnik

    Zašto ne napišete neki tekst gdje bi se pitali o opravdanosti održavanja utrka SK kada se nema para za osnovnu infrastrukturu - gondolu i novi (bar) četverosjed???? Koga se bojite?

Prikazano 8 od 8 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 326331
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr