NATJECANJA

»

SNOWBOARD

21.05.2013.      

Autor: Majda Gregorović Čolović 

Capita snowboards preuzela Elan snowboard tvornicu u Austriji

Nakon što je u mjesecu ožujku proglasila bankrot, tvornica Elan Snowboard u Fürnitzu u Austriji, ipak je dobila nadu za spas.

Prema izvještajima lokalnih medija (austrijske novine Der Standard) tvornica je zbog poskupljenja materijala i pada prodaje ostvarila gubitak i nagomilala dugove u iznosu od 8,7 milijuna eura. Banke su odmah povukle svoje garancije, glavna Elanova kompanija u Sloveniji odbila je pomoći te nije bilo druge nego proglasiti bankrot i zatvoriti vrata.

U subotu 18. svibnja Transworld Business objavio je da Elanova tvornica ipak neće u potpunosti zatvoriti vrata jer ju je kupila tvrtka Capita Super Corporation. Capita snowboards je samo jedna u nizu brandova za koju je Elan već 10 godina proizvodio snowboarde te je odlučila preuzeti tvornicu pod svojom holding kompanijom C4future GmbH i postaviti bivšeg CEO i tehničkog direktora tvornice Michaela Kollmana na poziciju direktora proizvodnje.

Prema priopćenju za javnost Capita snowboards je 16. svibnja 2013. godine objavila da je preuzela kontrolu nad Elan snowboard tvornicom u Fürnitzu, Austrija. Capita će nastaviti proizvoditi snowboarde u renomiranoj austrijskoj tvornici pod vlastitim managementom koristeći tehnologiju, stručnost i talent koji ju je učinio jednom od glavnih snowboard proizvodnih postrojenja u svijetu u posljednjih dvadeset i pet godina.

Cijelo priopćenje Capita snowboardsa možete pronaći ovdje.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 194570
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr