NATJECANJA

»

SNOWBOARD

22.01.2007.      

Autor: Ante Pašalić 

Hrvatski snowboard odbor

Od ove sezone na dijelu je nova postava odbora za snowboard u sklopu Hrvatskog skijaškog saveza.

Proteklih godina snowboard u Hrvatskoj bio je u velikoj stagnaciji. Neorganiziran i neučinkovit sustav imao je zanemarive ciljeve i vrlo slabe rezultate. Krajem kolovoza, od strane Hrvatskog skijaškog saveza, a nakon isteka mandata starog odbora, osnovan je Odbor za snowboard s novom postavom.

Nakon kandidatura članova klubova odabran je slijedeći sastav snowboard odbora :

Predsjednik Snowboard odbora - Hrvoje Barić

Direktor Snowboard poola - Pavel Pisarović
Zamjenik - Zlatan Mur

Direktor reprezentacije i glavni trener reprezentacije - Miodrag Toskić

Direktor domaćih natjecanja – Sebastian Fleiss
Zamjenik - Nikša Madirazza

Domaća natjecanja
Jedan od glavnih zadataka bio je da se sva natjecanja u Hrvatskoj svedu pod kalendar natjecanja Hrvatskog skijaškog saveza. To je po prvi puta u Hrvatskoj i napravljeno, te je u suradnji sa zainteresiranim snowboard klubovima donesen "Kalendar domaćih natjecanja", koji je potvrđen od Izvršnog odbora HSS-a.

U sezoni 2006/07. bit će organizirano ukupno 11 natjecanja (5 x big air, 4 x slopestyle, 2 x snowboardcross) u organizaciji 8 klubova i pod pokroviteljstvom HSS-a. Redom, održavat će se na sljedećim destinacijama; Sljeme, Platak, Bjelolasica, Vinkovci i Samobor.

Izbor reprezentacije
Odlučeno je da u sezoni 2006/07., prema rezultatima iz prethodnih sezona, u A reprezentaciji bude, Morena Makar. Za odabir B reprezentacije napravljen je izborni kamp na glečeru Dachstein, gdje je od 13 kandidata uz pomoć međunarodnih sudaca odabrano četiri kandidata (2 u muškoj i 2 u ženskoj konkurenciji) kojima su pridružena još tri kandidata te se formirala sljedeća B reprezentacija :

A reprezentacija:
Morena Makar

Muška B reprezentacija :
Nikola Vrhovec
Vid Barić

Ženska B reprezentacija:
Ana Rumiha
Anja Štefan

Glavni trener i direktor reprezentacije Miki Toskić napravio je program priprema i nastupa, te će A reprezentacija nastupiti na ukupno 9 natjecanja Europa kupa, Svjetskog kupa i FIS natjecanja, te na Univerzijadi u Italiji. Cilj A reprezentacije je osvojiti na natjecanjima rezulat među prvih 15, te na Univerzijadi do 7. mjesta u half pipeu.

B reprezentacija će osim na domaćim natjecanjima nastupiti na ukupno 9 natjecanja Europa kupa i FIS natjecanjima u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji i Austriji. Cilj je u sezoni napraviti rezultat među prvih 10 na FIS natjecanjima i to u bilo kojoj disciplini.

Osnivanje Snowboard pool-a i financijski plan
Osnovan je Snowboard pool te su nabavljena sredstva za pomoć klubovima pri organizaciji domaćih natjecanja, odlazak na međunarodna natjecanja reprezentacije, te prijevoz i dio opreme za snowboard reprezentacije. Donesen je i financijski plan koji je usvojio Izvršni odbor Hrvatskog skijaškog saveza.

Osnivanje pododbora za suce
Osnovan je i pododbor za suce, koji će djelovati nezavisno i samostalno, te će organizirati tečajeve za sve zainteresirane članove klubova i klasificirati suce po njihovim rezultatima, osobnom angažmanu i stečenom iskustvu. Očekuje se znatan kvalitativan iskorak već u sezoni 2006/07.

Suradnja sa Hrvatskim zborom učitelja i trenera skijanja (HZUTS)
S početkom rada novog snowboard odbora počele su pripreme za pristupanje članstvu u HZUTS. Pripremila se potrebna dokumentacija, te započelo osnivanje udruge trenera i učitelja Snowboarda Hrvatske. Kada se udruga registrira može početi s radom, a čim Ministarstvo prosvjete i sporta prihvati predani program rada, dobiva se dozvola za rad i izdavanje diploma učitelja i trenera Snowboarda. Napravit će se klasifikacija svih dosad položenih tečajeva pred međunarodnom komisijom te će se izdati licence svima koji pristupe toj klasifikaciji.

Budući HZUTSS će na području Hrvatske biti mjerodavan prilikom davanja licenci trenerima i učiteljima snowboarda, te je ovo ujedno i preporuka polaznicima raznih tečajeva za učitelje snowboarda da se prije upisa na takve tečajeve obrate odboru za Snowboard gdje će dobiti prave informacije.

Novom Snowboard Odboru, magazin Skijanje.hr želi puno sreće u budućem radu!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 265014
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr