SKIJALIŠTA

»

FRANCUSKA

06.02.2014.      

Autori: Ivan Kašuba, Majda Gregorović Čolović 

Val Thorens - St. Martin de Belleville

Svi zaljubljenici u zimske sportove barem su jednom čuli za Tri doline, a najjužnija od njih, Vallee des Belleville savršeno je odredište za istinske gurmane, kako skijaške, tako i gastronomske.

Val Thorens
Službene stranice: link
Web-cam: link
udaljenost od Rijeke 860 km
udaljenost od Zagreba 1.007 km
 

Trois Vallees (Tri doline) skijaški je kompleks koji ima preko 600 km uređenih skijaških staza, od kojih je 37 crnih, 115 crvenih, 120 plavih i 56 zelenih, povezanih s oko 200 ski liftova, koji se protežu od 1.300 do 3.250 mnv i povezuju ukupno 25 planinskih vrhova, zajedno sa 6 glečera preko 3000 mnv, na koje svakoga sata prevezu oko 300.000 skijaša.

Svaka od Tri doline ima svoje specifičnosti, ali i unutar Vallee des Belleville svako od tri naselja priča je za sebe. Najudaljenije, ujedno i najviše mjesto je Val Thorens, a da bi došli do njega morate prije proći kroz Saint Martin de Belleville, nakon njega kroz Les Menuires i preostaje vam još samo 11 kilometara uspona. Udaljenost od Zagreba do Val Thorensa je 1007 kilometara, od Rijeke 860 kilometara, a putuje se preko Milana, Torina pa kroz tunel Frejus, zatim Orelle, Albertville, Moutiers i dalje prema Val Thorensu. Moutiers je važno raskrižje na  ovom putu jer sa jedne strane vodi prema Vallee des Bellevilles, a sa druge prema Meribelu i Courchevelu, pa ako se slučajno na kraju dana nađete u krivoj dolini morate se prvo zaputiti upravo u Moutiers.

Sustav Tri doline zapravo je sastavljen od 4 zasebna skijaška područja, te je moguće kupiti ski kartu ili samo za pojedino područje ili za cijeli sustav. 6-dnevna karta za Tri doline u sezoni 13/14 za odraslu osobu iznosi 277 eura.

-.--.-

Prvo područje, ujedno i najveće po broju staza, čine Les Menuires i Saint Martin de Belleville sa 160 kilometara, odnosno 79 staza od kojih je 6 crnih, 24 crvenih, 37 plavih i 12 zelenih, opskrbljuje ih 34 žičara, a 411 snježnih topova pokriva oko 50% skijaških terena, a zanimljivo je spomenuti i da svi ratraci koriste samo bio gorivo sa ciljem očuvanja okoliša. Također, tu se nalazi i 28 kilometara staza za skijaško trčanje.  6-dnevna karta za ovo područje košta 217 eura za odraslu osobu.

Skijalište se proteže od 1450 metara nadmorske visine, na kojoj se nalazi Saint Martin, do 2786 metara visokog Col de la Chambre na strani doline koja vodi prema ostalim dolinama i Val Thorensu, te sa druge strane koja vodi 2804 metara visokog Pointe de la Masse. Sama dolina de Belleville širokog je profila, odnosno planine oko nje dovoljno su razmaknute da možete praktički cijeli dan bezbrižno uživati na suncem okupanim stazama.

Staza, dakako, ima za sve ukuse i razine znanja i uglavnom su srednjeg do šireg profila. Sezona 13/14. započela je 7. prosinca, a predviđeno je zatvaranje 25. travnja. Ako se zaputite na otvaranje sezone možete očekivati niže cijene, manji broj otvorenih žičara i staza, kvalitetno umjetno zasnježene i pripremljene i, uglavnom, prazne staze.

Tijekom sezone kada ima dovoljno snijega, mjesta za off piste skijanje ima stvarno na pretek, a kao osobita freeride poslastica glasi spust od Pointe de la Masse do Saint Martina. Osim toga, područje nudi i jedan snow park, dvije fun zone i poseban DVA park u kojem ljubitelji off piste skijanja mogu naučiti i vježbati traganje za žrtvama lavine.

Po pitanju prehrane na stazi, ukupno 16 restorana na samoj stazi nudi raznolikost, od uobičajene ponude do ekskluzivne. Ne treba niti napominjati da su cijene na stazi nešto više, pa ako želite uštedjeti uvijek postoji opcija spuštanja do mjesta gdje su cijene povoljnije, ili čak do vlastitog smještaja.

-.--.-

Samo mjesto Les Menuires nalazi se na 1850 metara i  nastalo je tijekom 1960-ih godina. Danas se još uvijek širi i raste, ali su vjerni gradnji na principu ski in - ski out i trenutno raspolaže smještajnim kapacitetima od 26000 ležajeva. Naselje je podijeljeno u kvartove, te u starijim kvartovima dominiraju golemi betonski kompleksi i neboderi, a u novijim, iako i dalje velike, ipak oku nešto ugodnije građevine s fasadama od kamena i drva. U višim predjelima, odnosno kvartovima prevladavaju skupine manjih chalet objekata.

Les Menuires prvenstveno slovi za obiteljsko odmaralište, ali naravno i tu je prisutan kvalitetan apres-ski. U prosjeku gledano također je i cjenovno najpovoljnije naselje u 3 doline. Osim skijanja nudi brojne druge aktivnosti za razonodu ili opuštanje, poput sportskog centra sa bazenom i spa, fitnesom i drugim sportskim terenima, a trenutno je u izgradnji još jedan kompleks sa bazenom i drugim sadržajima. Također, možete se zabaviti i na novootvorenom toboganu, odnosno sanjkanju na tračnicama, paraglidingu ili MTBike vožnji po snijegu na posebnoj stazi za tu namjenu, dugoj 8 km, ili se provoziti uz rijeku Doron saonicama koje vuku psi i slično.

Za ljubitelje smart phone aplikacija, na stranicama skijališta možete pronaći i besplatno skinuti aplikaciju koja vam pokazuje trenutno stanje na skijalištu, web kamere, broj prijeđenih kilometara i slično.

Ako vas slučajno ne privlače veliki smještajni kompleksi, već volite manja, intimnija mjesta, onda je Saint Martin de Belleville savršen za vas. Selo se nalazi na 1450 metara i vrlo je živopisno sa lijepim crkvama i starim francuskim kulturnim znamenitostima, te je pravo alpsko selo "sa razglednice". Raspolaže sa 2600 ležajeva i samo jedna žičara, preciznije gondola sa 8 mjesta, i jedna staza vode do gradića.

Dok je Les Menuires pravo hotelsko naselje, u Saint Martinu i okolnim selima boravi lokalno stanovništvo.  U srcu sela za samo 3 eura za odrasle možete posjetiti lokalni muzej u kojem možete vidjeti razvoj doline od poljoprivredne civilizacije u 19. stoljeću do današnjih dana. Saint Martin je također i vrhunska gastro destinacija i u njemu, između ostalih restorana, možete pronaći i one sa dvije Michelinove zvjezdice.

-.--.-

Drugo skijaško područje u ovoj dolini je naravno Val Thorens, koji slovi prvenstveno kao apres-ski destinacija. Skijalište broji 140 kilometara staza (od kojih 5 crnih, 31 crvenu, 23 plave i 8 zelenih) od kojih se 99% nalazi iznad 2000 metara i idu sve do 3230 metara visokog Sommet des 3 Vallees. Val Thorens je sagrađen 1972. godine i nalazi se u pravom planinskom amfiteatru na visini od 2300 metara, te je zbog planina koje ga okružuju uglavnom u hladu, ali pažljivim tempiranjem i izborom staza ipak možete provesti dan na suncu. Cijena 6-dnevne ski karte za odrasle je 222 eura.

To mjesto je nešto više od skijališta, ono nudi nevjerojatne uvjete u bilo koje doba sezone. Sezona 13/14. započela je 21. studenog i predviđeno je zatvaranje 11. svibnja zahvaljujući masivu na kojem se nalazi glečer i najviši vrh u Tri doline, Aiguille de Peclet, koji je na visini od 3.562 m. Ledenjak Peclet su lokalne vlasti učinile još veličanstvenijim jer je po noći u potpunosti osvijetljen.

Val Thorens je poznat i kao najviše skijaško mjesto u Europi na visini od 2.300 m, koja mu donosi odlične mogućnosti. Prije svega nema hodanja po asfaltu i nošenja opreme do skijališta, jer mjesto Val Thorens jest skijalište i tome je podređeno apsolutno sve.

Kao dokaz tome tu su prometna rješenja. Kako bi se sačuvala priroda i klimatski uvjeti, autima se vrlo skupo naplaćuje ulazak u grad, dok je autobusima ograničeno vrijeme koje smiju provesti u mjestu, na cca 2h. Nakon toga imaju obavezu parkirati malo niže od grada na velikom parkingu, koji se također vrlo skupo plaća.

Kako bi se sa skijama moglo prolaziti po gotovo cijelom gradu, napravljene su uske, ograđene i zasnježene staze koje idu paralelno sa ulicama te koje se ne prekidaju niti kada se sijeku sa ulicom, jer su napravljeni mostići preko kojih se skijaši normalno skijaju kako bi došli do svojih odredišta. Francuzi su išli do te mjere da su sagradili sidro koje ide skroz u središte mjesta kako bi skijaše doveli što bliže gradu.

Ivan Kašuba-.--.-

U mjestu se svake godine sagradi nešto novo, uvijek je neka nova staza, vučnica ili sjedežnica te isto tako uvijek ima novih kafića ili clubova. Samo u sezoni 2003/2004 uloženo je preko 10 milijuna eura za poboljšanje skijaških uvjeta i to samo u Val Thorensu, ne računajući ostala mjesta. Problem je jedino što grad nema više uvjeta za širenje tako da je smještaj svake godine sve više na cijeni.

Ponuda je vrlo bogata, ali proporcionalno tome i vrlo skupa, tako ćete u nekom baru malu pivu platiti od 5 do 7,5 EUR dok za ručak na skijalištu slobodno možete računati da ćete platiti iznos malo manji nego u Hrvatskoj samo u Eurima a ne u Kunama. Ipak, dva puta u tjednu mjesto se pretvara u sajam gdje ćete vrlo jeftino moći kupiti kvalitetnu odjeću, razne francuske sireve i vina te mnoštvo drugih sitnica.

Snijeg je prvoklasan i nudi odlične uvjete za freeride, ali i za freestyle, odnosno snow park se prostire na površini od oko 70.000 kvadratnih metara, a sadrži skokove i elemente od početničke razine do 25-metarskih kickera.  Skijalište je vrlo dobro povezano s Orellom iz kojeg vozi gondola imena 3 Vallee - express koja kreće sa 900 mnv. Ukoliko u Val Thorens idete autobusom, prilikom dolaska imate mogućnost iskrcati se u Orellu i doskijati do Val Thorensa te se tada smjestiti u apartman. Također, prilikom odlaska možete dogovoriti da autobus pričekate u Orellu i tako iskoristiti još dva dana za skijanje, umjesto za "truckanje" u autobusu.

Takve ili slične usluge nude gotovo sve hrvatske turističke agencije.

Val Thorens je prvo skijalište na kojem je sagrađena velika gondola za više od 100 ljudi. Ime takve gondole u Val Thorensu je Caron i prevozi oko 100 ljudi na vrh Cime de Caron, od kuda se pruža nezaboravn pogled na nekoliko stotina planinskih vrhunaca viših od 3000 m. Jedna od zanimljivosti, svakako je i uvođenje besplatnog wifi interneta u početne stanice glavnih gondola koje voze po Val Thorensu, a to su Peclet, Caron I i Caron II.

I nakon zatvaranja staza moći ćete na mnogo načina potrošiti vrijeme, a i novac. Nekoliko apres ski barova zadržat će vas u pancericama dugo poslije skijanja. Ukoliko ste ipak sportski tip, na raspolaganju će vam biti dvorana za nogomet, košarku, (stolni) tenis i još mnogo sportova. Opustiti se možete u bazenima "Aquaclub" centra gdje ćete moći uživati i u sauni, turskoj kupelji, masaži…

Noćni sati će vam brzo proteći u mnogim tematskim klubovima s živom svirkom i raznim "happy hour" ponudama.

Ako se smatrate strastvenim skijašem, ako volite obilaziti puno staza i skijati se po dugačkim, širokim i s prirodnim snijegom bogatim stazama, ako su vam alpska prostranstva želja i potreba te ako želite mjesto na kojemu je apsolutno sve u znaku skijanja, onda znate gdje ćete ići... zaštitni znak je sunce.

-.--.-

 

Prema odabiru čitatelja Skijanje.hr-a u godišnjim anketama u sezoni 04/05, 05/06 i 06/07 ovo skijalište je proglašeno najboljim u kategorijama:

 Najbolje staze (uređenje, duljina, količina, raznolikost)



 Najbolja logistika (servisi, turistički uredi, opskrba, uslužnost)



 Najbolji freeride



   Best Fun (ostale ponude, apres-ski, noćni život, snowparkovi...)




 Najveći "bang-for-bucks" (najbolji omjer uloženog i dobivenog)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 14. siječnja 2015.   08:45h

    Član od:
    21.11.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Osijek

    Potpisujem opise
    uz jedan dodatak, isto mislim i za Tignes i Espace Killy
  • Objavljeno: 14. siječnja 2015.   08:11h

    Član od:
    06.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Varaždin

    i da, nažalost taj put nulti dan iako smo planirali nismo skijali jer žičara Orelle nije radila radi vjetra tak da smo skijali samo sedam dana.. no i sljedeći put obavezno idemo s agencijom koja nudi osam dana skijanja pa se nadamo da ćemo iskoristiti i taj nulti dan.. a cijena ski karte je prek naših agencija valjda duplo manja nego tam na licu mjesta.. tak da u konačnici često ispada da je skijanje u francuskoj jeftinije nego u italiji ili austriji, a doživljaj je obično neusporedivo bolji..
  • Objavljeno: 14. siječnja 2015.   08:01h

    Član od:
    06.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Varaždin

    Val Thorens tj. cijeli kompleks tri doline, definitivno JE najbolje evropsko skijalište na kojem sam bio no najbolje je otići tamo u ožujku kad je više snijega, ljepše vrijeme (nama bilo sunce sedam dana) i duži su dani pa i staze rade duže (skijali smo svaki dan od početka do kraja)..
  • Objavljeno: 13. siječnja 2015.   19:26h

    Član od:
    16.12.2008.

    Mjesto:
    Hrvatska, Čakovec

    ----->>>>

    Staze se označvaju kao zelene-plave-crvene-crne, s time da kod kategorizacije značajnu ulogu ima faktor dal su staze uređene, a ne samo nagib pa se često zna desiti da su staze jednake kosine različito označene. Naime, zbog ogromnog skijališta uređuju se uvijek samo zelene i plave, crvene tek poneka, a crne nikad.

    Skijaša miljon i staze se uslijed premalo snijega za stjenovita skijališta na strminama unište. Al u tom bogatstvu staza svaki dan si mogao naći „svoj kutak“ koji drugi nisu otkrili pa uživati u njemu. Iako ne skijam OFF, ovom prilikom je ovako na oko bila to i dosta ograničena mogućnost jer cca metar snijega u VT te jedva po pola metra na ostalim lokacijama su puno premalo.

    Fascinira povezanost žičarama koja boljim skijašima omogućava da pravilnim izborom staza i žica s jednog na drugi kraj kompleksa stigneš praktično unutar sat i kusur vremena.

    Apsolutno do sad nedoživljeno je cjelokupni pejzaž od kojeg se izdvajaju vrhunci oko VT te Couchevel, a koji element je meni veoma bitan.

    Manjak je što računaju na svoj položaj i visinu te prirodne padaline pa u cijelom kompleksu izuzev žirafa nema niti jednog topa...a žirafama se mogu samo krpati rupe, ne i ozbiljno zasnježiti i napraviti bazu.

    Za mene koji skijam isključivo po uređenim stazama minus je i to što se ne uređuju sve staze svakodnevno kao što sam do sada naviknul.

    Od extra sadržaja izdvojil bil zipline La Tyrolienne kojim kliziš po sajli sa 3260 na 3200m, 250 m visoko iznad glečera i Ski Cross World Cup koji se održaval u petak i subotu.

    Cijena paket aranžmana 3350kn u Studio 4 s kartom za 3 doline – sa svim dodatnim izdacima (dan više skijanja, zipline, izlasci, hrana, cuga...) za 5000kn jedan extra vrhunski provod.

    Unatoč opisanim nedostacima i nedovoljnoj količini snijega 3 doline su mi trenutno daleko ispred svega do sad, s naglaskom na Val Thorens i njegove vrhunce te nema sumnje da ću se vratiti tamo možda već dogodine u nadi za hrpom snijega te punim doživljajem prije svega Courchevela, a potom i Meribela.
  • Objavljeno: 13. siječnja 2015.   19:25h

    Član od:
    16.12.2008.

    Mjesto:
    Hrvatska, Čakovec

    Netom po povratku da podijelim svoje dojmove.rnrnOdmah na početku - tjedan dana u Val Thorensu mi najbolje zimovanje ikad, unatoč ponekom manjku, prije svega uvjetovanom prirodom (čitaj:snijeg).rnrn9 dana s putovanjem – 8 potencijalnih dana skijanja („nulti“ i zadnji se može skijat) – 7 odrađenih jer zadnji dan nas ujutro dočekala kiša i tek se iza podneva razvedrilo pa smo taj dan preskočili i zajebavali se na Audi Fis Ski Cross World Cup-u koji se održaval u VT.rnrnOd 8 dana – 4 kao iz bajke (sunčano + vedro), 2 loša i 2 užasna (ledena kiša+snijeg+oblaci da ne vidiš vrhove skija povremeno).rnrnSkijanje „nulti“ dan je genijalna opcija, svakome preporučam umjesto cjelodnevnog drndanja busom okolo, pogotovo kad se dobije uz grupni popust karta za 32€. rnrnApartman francuski skučen, al opet dovoljno velik sa svom aparaturom, jedino bi pokrivačima i jastucima dobro došla zamjena. rnrnOdredište prepuno Iraca, Nizozemaca, Rusa i „naših“. Većinom srednjoškolci i adolescenti koji žive sto na sat – cijele dane skijaju + apres ski + night life do jutra.rnrnApres ski na brdu kod La Foulie Douce je genijalan (jedino je pogubno spuštanje stotina nacuganih ljudi onda dolje do centra), večer počinje po kafićima uz happy hour (velika piva 4€, deci vina 2.5€), noć se završava u Malaysia.rnrnU naselju ima dovoljno dućana (Sherpa, Carrefour i Spar), hrpa kafića, sandwich barova i restorana. U dućanu cijene vrlo prihvatljive za takvu lokaciju (velika limenka pive 1,30€, baquet 1 €).rnrnNa stazi – kuhanac 5€, veliko pivo 7€, slice pizze 5€ (cijele kreću od 10€), kebab 6€.rnIma i sportski centar (bazen, stolni tenis, badminton), zasebni bowling, welnessi, hrpa sportskih dućana.rnrnUzel sam kartu za 3 doline koja obuhvaća Orelle-Val Thorens-Les Menuires-Meribel-Courchevel.rnrn330 staza – 600km – nekoliko glečera, skijanje od 3260 do 1400 m/nv – impresivno.rnrnIako sam imal namjeru sve proskijat, to je naprosto nemoguće u jednom tjednu jer je preogromno.rnrnnVT je najviša lokacija: 2000-3200m/nv, daleko najbolji snijeg, prirodni pršić, najbolja infrastruktura, raznolik izbor staza, najbolji vidikovci (pogled sa Cime Caron je da se smrzneš – 360 stupnjeva nepreglednog niza planina i vrhunaca od 3000m).rnrnLes Menuires sam samo dotaknul po par staza, al je zbog manje nadmorske visine i bil siromašan snijegom.rnrnMeribel je razočaranje – potencijalno ima lijepih staza, al snijega toliko malo da je sramota da su neke staze uopće držali otvorenima budući su bile čisti led sa hrpom kamenja.rnrnCourchevel je najmondeniji (butici k'o u Milanu), službeni jezik ruski, „valoviti“ aerodrom pun helikoptera, a s aspekta pejzaža predivan. Međutim i tu je bilo osjetno manje snijega, jako tvrdo i ledeno, također otvorene i oranice i kamenje, ali skijaški po konfiguraciji staza djeluje puno bolje od Meribela.rnrn----->>>>>>>
  • Objavljeno: 14. listopada 2014.   16:17h

    Član od:
    22.11.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    "
    i dal je netko iskušal onu opciju da po putu tamo izađeš u Orelleu digneš se na brdo i skijaš u Val Thorens dok bus okolo planina kruži 140km i preko 2 sata?

    čisto pitam da znam u kolko sati se otprilike dolazi u Orelle pa kolko je onda isplativo to skijanje nulti dan i kak to tehnički izgleda iz perspektive di se onda nađeš s busom u Val Thorensu da preuzmeš kufere? "

    (Član ZRNTSCHEZ)

    nulti dan u orelleu sam probao prije 10-tak godina i ispalo je savršeno...izašli smo tamo iz busa u 7.30, skijali cijeli dan i u 16.30 dočekali bus na skijama tamo gdje nam je bilo rečeno da čekamo...a ekipa u busu luda od putovanja jer su nakon što smo se mi iskrcali prvo još 2 sata putovali, onda bili 3-4 sata u šopingu u nekom hipermarketu putem i onda još 2 sata putovali...oni živčani od 16 sati u busu a mi naskijani, veseli, rumenih obraza što od zraka što od cuge

    znači, moja preporuka a jedini nedostatak nultog dana je kaj propuštaš "veliki" šoping koji ti je tamo dosta bitan jer su cijene u dućanima u samom resortu egzotične...ako uspiješ od od doma uzeti glavninu onda je to to, bez razmišljanja...
  • Objavljeno: 07. listopada 2014.   10:01h

    Član od:
    30.12.2008.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    "Sve je stvar osobnog izbora ali dade se guštati i na "malom", naravno skijalištu
    Tko ne vjeruje - uvjerit će se " član Mike

    Slažem se,uvjek sam i za 500 metara staze sa dobrim društvom neprocjenjivo!
  • Objavljeno: 07. listopada 2014.   08:09h

    Član od:
    25.11.2012.

    Mjesto:
    Hrvatska, Ludbreg

    Meni je isto muka od tih silnih kilometara jer su to većinom uske staze po kojima ni ne želiš skijati dva put, pa onda treba 600km da se svaki dan bediraš na drugoj stazi.
    Naravno, stvar je individualna i ljudi koji se vole lagano i turistički spuštat, njima je to super jer turizam na jednoj odličnoj stazi i nije neki turizam.
    No, ja volim skijati i te silne staze su mi samo nužno zlo u potrazi za onih par gdje se mogu naskijat.
    Nisam bio u VT, ali u La Plagne je bilo točno tako - hrpa nagužvanih, uskih puteljaka nakrcanih turistima po kojima se putovalo do 2-3 staze na kojima smo mogli skijat.
    I mogu biti turist dan ili čak dva, ali više od toga je previše :).
  • Objavljeno: 06. listopada 2014.   21:47h

    Član od:
    16.12.2008.

    Mjesto:
    Hrvatska, Čakovec

    jel možda netko probal ovo?

    nova "instalacija" od ovog proljeća..istina da dođe 50€ po vožnji, al izgleda *e*eno...

    i dal je netko iskušal onu opciju da po putu tamo izađeš u Orelleu digneš se na brdo i skijaš u Val Thorens dok bus okolo planina kruži 140km i preko 2 sata?

    čisto pitam da znam u kolko sati se otprilike dolazi u Orelle pa kolko je onda isplativo to skijanje nulti dan i kak to tehnički izgleda iz perspektive di se onda nađeš s busom u Val Thorensu da preuzmeš kufere?
  • Objavljeno: 09. veljače 2014.   12:01h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    "
    Zaboravili smo kako namje bilo super "uhvatiti" gužvetinu na našim skijalištima makar i na koji dan.....nekad davno kad smo bili sretni napraviti 10(deset) rundi na Sljemenu, Platku ...još dok smo skijali na DIP Delnice...bilo je važno dobro društvo i zeka-peka kuhano..
    Sad je bitno da si bio na XYZ super skijalištu sa 800km koje si sve, ali baš sve,+free ride, proskijao u 6(šest) dana
    "

    (Član mike)

    Sa ovim se potpuno slažem (iako nisam toliko star )! Najsimpatičnije mi je prisjećanje da DIP Delnice i slavni model GT koji sam imao kao klinac. Hehe... Sad ako klinac nema Atomic Race to nije to. Da, sve ide ka tome da je važnije imati nego biti. Zato mislim da su lokalna skijališta jako važna, između ostalog.

Prikazano 10 od 21 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 233151
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr