21.03.2015.      

Autor: Goran Razić

Foto: arhiva Skijanje.hr

 

Meribel, SL (ž): Shiffrin do trećeg malog globusa za redom

Finale slaloma ove sezone potvrdilo je dominaciju Mikaele Shiffrin, koja je i treći puta uzastopno uzela mali slalomski Globus. Najbrža u prvoj vožnji, Frida Hansdotter, u konačnici je zaostala samo 5 stotinki za Amerikankom.

Mikaela Shiffrin i dalje je za konkurenciju nedostižna u slalomu. S petom slalomskom pobjedom ove sezone u Svjetskom kupu, te jednim trećim mjestom, Shiffrin je drugoplasiranu Fridu Hansdotter u poretku slaloma ostavila za 110 bodova. S takvom kvalitetom nije mogla izostati niti zlatna medalja na nedavnom Svjetskom prvenstvu, čime je Amerikanka zaokružila iznimno plodnu sezonu.

Drugoplasirana Hansdotter danas je zaostala 5 stotinki, dok je na trećem mjestu završila Veronika Velez Zuzulova s 40 stotinki zaostatka za pobjednicom.

Valja spomenuti kako je Tina Maze odvezla dvije vrlo dobre vožnje te je na današnjoj utrci završila na četvrtoj poziciji sa zaostatkom od 47 stotinki. Ovime je Maze osvojila vrijednih 50 bodova, koji bi uoči sutrašnjeg konačnog raspleta za veliki Globus mogli biti presudni. Naime, njena glavna konkurentica za veliki Globus, Anna Fenninger, sada za Maze zaostaje 18 bodova, budući da je danas ostala izvan bodova. Sutra nas u posljednjoj utrci ove sezone očekuje iznimno zanimljiv rasplet. Podsjetimo, utrka ženskog veleslaloma sutra je na rasporedu od 10 i 12:30 sati.  

Konačni poredak najboljih 10 skijašica

1. SHIFFRIN Mikaela (USA) 1:34.08
2. HANSDOTTER Frida (SWE) +0.05
3. VELEZ ZUZULOVA Veronika (SVK) +0.40
4. MAZE Tina (SLO) +0.47
5. STRACHOVA Šarka (CZE) +0.93
6. NOENS Nastasia (FRA) +0.97
7. MOUGEL Laurie (FRA) +1.19
8. MIELZYNSKI Erin (CAN) +1.33
9. THALMANN Carmen (AUT) +1.42
10. HOSP Nicole (AUT) +1.51

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 173130
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr