NATJECANJA

»

SKIJANJE

19.03.2015.      

Autor: Matija Kralj

Foto: FIS Alpine

 

Meribel SG (ž): 12. 'brzi' mali Globus za Vonn

Lindsey Vonn (USA) stigla je danas i do svog 12. malog Kristalnog globusa u brzim disciplinama, i petoga u superveleslalomu.

Francuski Meribel mjesto je nove velike sreće za grandioznu Amerikanku, koja prvu "pravu" sezonu, nakon dvije sezone problema s teškim ozljedama koljena, iznova završava s malim Kristalnim globusima, i u spustu, i u superveleslalomu.

U utrku superveleslaloma Meribela Vonn je ušla sa svega osam bodova prednosti u odnosu na Annu Fenninger (AUT). Što je u praksi značilo da će doslovno jedna pozicija ispred ili iza odlučiti borbu za mali Kristalni globus.

Tako je u konačnici i bilo. Pobjedničko vrijeme 1:07.70, kako je i sama naknadno priznala - apsolutno na limitu vožnje - Vonn je donijelo 49 stotinki prednosti u odnosu na Austrijanku, dok se Tina Maze (SLO) mora zadovoljiti trećom pozicijom, uz 80 stotinki zaostatka za Vonn.

Iako nije stigla do malog Globusa, Fenninger je svoju prednost u odnosu na Maze sada u borbi za veliki Kristalni globus povećala na 32 boda. O mogućem nastupu u slalomu Austrijanka će tek odlučiti s trenerima, no u svakom slučaju dvoboj Fenninger - Maze trebao bi ostati potpuno neizvjesnim do samog kraja.

Sutrašnji dan u Meribelu sada donosi i ne previše bitan Nations Team Event. Subota je potom rezervirana za slalom skijašica i veleslalom skijaša (s Filipom Zubčićem na startu). Dok će u nedjelju skijaši potom za kraj sezone voziti slalom, a skijašice veleslalom.  

Konačni poredak prvih 10 utrke:

1. VONN Lindsey (USA) 1:07.70
2. FENNINGER Anna (AUT) +0.49
3. MAZE Tina (SLO) +0.80
4. WEIRATHER Tina (LIE) +1.20
5. HOSP Nicole (AUT) +1.39
6. MARSAGLIA Francesca (ITA) +1.49
7. BRIGNONE Federica (ITA) +1.52
8. HÜTTER Cornelia (AUT) +1.61
9. SCHMIDHOFER Nicole (AUT) +1.80
10. FANCHINI Elena (ITA) +1.84

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 277375
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr