SKIJALIŠTA

»

SRBIJA

23.02.2015.      

Autori: Nemanja Stanić i Goran Razić
Foto: Nemanja Stanić 

 

Kopaonik nakon četiri godine

Nakon sezone 10/11., kada smo napravili recenziju Kopaonika, imali smo priliku ponovno skijati na ovom poznatom srpskom skijalištu. Napredak je u četiri godine za svaku pohvalu. Pogledajmo što se sve promijenilo u tom vremenu.

Cijene skipassova i smještaja su ostale gotovo nepromijenjene, odnosno za nekoliko posto su više nego ranije, što je potpuno razumljivo. Drugim riječima, cijena 6-dnevnog skipassa za odrasle stoji 98 eura, dok je cijena za djecu 67 eura.

U posljednjih nekoliko godina Kopaonik je dobio nekoliko najmodernijih žičara, koje su zamijenile neke stare instalacije. Dobre skijaše će posebno veseliti i činjenica kako su investicije bile dobrim dijelom usmjerene prema naprednijim skijašima, koji su sada dobili još bolje uvjete za skijanje po težim stazama.

Na predjelu Gobelja je izgrađena nova četverosjedežnica s potpuno novim stazama (na raspolaganju su 3 crvene i 2 crne varijante staza. Osim Gobelje, nove žičare su postavljene i na stazama Gvozdac, koja je istovremeno i produžena za nekoliko stotina metara, te Krčmar. Spomenute staze su označene kao crne, a Krčmar je istovremeno i jedna od najdužih staza na skijalištu. Navedene dijelove skijališta sada povezuju dva moderna (grijana) Leitnerova šesterosjeda.

Posebna pažnja posvećena je sustavu zasnježenja, te sada taj sustav zaslužuje sve pohvale. Na skijalištu sada ne postoji niti jedna staza da nije pokrivena sustavom proizvodnje snijega. Od ostalih sadržaja valja spomenuti i pokretnu traku u tunelu na Gobelji te sadržaje poput tubinga, zip linea i boba na tračnicama. Tu je i respektabilni snowpark, a postavljeni su i novi digitalni info displayi sa svim bitnim informacijama o aktualnom stanju na skijalištu. U razgovoru s djelatnicima tvrtke Skijališta Srbije saznali smo da je u daljnjem planu izgradnja i gondole s međustanicom te probijanje novih skijaških staza, koje će pratiti i razvoj sustava zasnježenja.

Sve u svemu ugodno smo se iznenadili krupnim koracima kojima Kopaonik napreduje te kojima održava reputaciju najboljeg skijališta u regiji. Kopaonik je sasvim sigurno pozitivan primjer kako se uz (velika državna ulaganja) u 10 godina može od zastarjelog skijališta napraviti vrhunska skijaška destinacija, kojoj mogu zavidjeti i neka mnogo skuplja alpska odredišta.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 24. veljače 2015.   13:53h

    Član od:
    25.11.2010.

    Mjesto:
    Hrvatska,

    Svaka cast za susjede!

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 57768
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr