SKIJALIŠTA

»

SRBIJA

03.04.2013.      

Autor: Skijanje.hr
Foto
: arhiva Skijanje.hr

 

Proljetno skijanje u regiji - trenutni uvjeti

Popularnija skijališta u regiji u svojem su "proljetnom modu" rada, s obzirom na vremenske prilike ipak s jednom od boljih snježnih situacija u posljednjih nekoliko sezona.

Na slovenskom Krvavcu (naslovna fotografija) je od 2. travnja na snazi skraćeno radno vrijeme skijališta te posljedično i snižena cijena skipassova. Skijaški liftovi u radu su između 8:15 i 13:00 sati, blagajna na donjoj postaji kabinske žičare radi od 7:45 do 15:00 sati, a prijevoz kabinskom žičarom moguć je u ustaljenom ritmu od 8 do 17 sati. Karta za odrasle ima cijenu od 20, ona za mlade i umirovljenike od 18, a dječja cijenu od 12 eura.

Od 1. do 7. travnja na Rogli su u radu Uniorček 1, Košuta, Jasa, do 13:30 sati Mašinžaga te svaki puni sat po potrebi Planja, a zbog loše vremenske prognoze u radu više neće biti sustav skijaških staza Jurgovo. U ovom terminu u prodaji su i dva tipa ski passova - onaj od 14 eura za odrasle te onaj od 9 eura za djecu. Zadnji dan skijanja na Rogli je 7. travnja, a nakon toga staze će se uređivati za vikende, naravno, u slučaju povoljnih vremenskih uvjeta.

Kada je Mariborsko Pohorje u pitanju trenutno je u radu sektor Areh. Skijanje je ugodno, a otvorene staze su uređene. Skijaški autobus trenutno ne vozi, a gondola vozi od 8 do 20 sati svaki puni sat, uz zadnju vožnju od 22 sata. Remont gondole u planu je od 8. do 12. travnja te od 15. do 19. travnja.

U susjednoj BIH na Jahorini sniženje cijena skipassova u prosjeku od 40 posto na snazi je još od 11. ožujka. Na stazama ima oko 80 cm snijega, a rade Poljice ski lift i baby lift. Snijega ima još i na Bjelašnici, i to u rasponu od 38 do čak 195 cm na vrhu Bjelašnice. 1. travnja u funkciji su bili ski liftovi Bx, K1, jedan baby lift te trosjedna žičara, dok je Kupres sezonu skijanja zatvorio prošle subote.

I naposlijetku od ponedjeljka, 1. travnja, na Kopaoniku skijaši ski karte plaćaju po 20% nižim cijenama uz žičare Karaman, Marine vode, Mali karaman 4, Karaman greben, Pančićev vrh, Duboka 1, Duboka 2, Krst, Malo jezero (bez noćnog rada), Mašinac i ski vrtić u radu. Također, na Kopaoniku će od 8. travnja na postojeći popust biti dodano još 30%, tako da će turisti imati 50% popusta. U tom periodu će raditi Karaman greben, Pančić i Duboka 2.

Stara planina od ponedjeljka, 1. travnja, cijene ski karata ima 50% niže, a za skijaše i bordere trebale bi raditi gondola i prateće staze. Popusti se generalno ne odnose na pojedinačnu vožnju žičarom odnosno gondolom. A u ski centru Tornik - Zlatibor skijanje je završeno 24. ožujka.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 30355
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr