28.05.2013.      

Autor: Skijanje.hr

 

Kopaonik domaćin prve konferencije skijališta centralne Europe

Skijališta Srbije u suorganizaciji sa Centrom za turistička istraživanja i udruženjem hotelijera na Kopaoniku krajem lipnja organiziraju zanimljiv summit posvećen planinskoj turističkoj industriji.

Cilj Mountain Resorts Summit Central Europe (MoReSCE) je ponuditi moderan koncept s idejom umrežavanja i edukacije na području razvoja planinskih turističkih centara koji ima zadatak okupiti ključne partnere koji će na brojnim panelima imati prilike razmijeniti iskustva te ponuditi svoje koncepte razvoja i ekonomske održivosti. 

MoReSCE će se održati od 27. do 29.06. te će u dvodnevnom programu nuditi zaista brojna panel predavanja. Među do sada potvrđenim predavačima svakako valja izdvojiti Ministra financija Srbije, potpredsjednika udruženja europskih skijališta, predstavnika Svjetske paraolimpijske organizacije, predstavnika UN-a, direktora tvrtke Skijališta Srbije, predstavnike FIS-a i mnoge druge. 

Sukladno najavama očekuje se participacija gosti i predavača iz čak 16 zemalja ovog dijela Europe poput Njemačke, Švicarske, Austrije, Slovenije, Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke, Rumunjske, Bugarske, Makedonije, Srbije, Grčke, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Hrvatske (pozvani su vlasnici skijališta Sljeme i Platak). 

Još jednom valja izdvojiti kako su ovakve inicijative jasan pokazatelj smjera kojem Srbija pretendira, a to je isticanje i razvoj planinskog turizma kao branda koji je u Srbiji prepoznat od strane najviših državnih tijela. Osim pozvanih sudionika te odabira lokacije summita s kojom se Srbi posebno ponose spomenimo kako su platinum i zlatni sponzori ovog događanja dvije najjače tvrtke u izgradnji skijaške infrastrukture; Leitner i Doppelmayr. Program događanja dostupan je ovdje.

-.-Nemanja Stanić-.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

 • Objavljeno: 28. svibnja 2013.   14:47h

  Član od:
  24.01.2013.

  Mjesto:
  Hrvatska, rijeka

  hmm, bas se cudim da se Platak nije kandidirao za organizatora, ili sljeme, mozda bjelolasica ili ovo kod tuhobica sto je u planu. Imamo toliko ski centara, a ovo ode na tamo neki Kopaonik.....

 • Objavljeno: 28. svibnja 2013.   12:46h

  Član od:
  13.01.2005.

  Mjesto:
  Hrvatska, Rijeka

  Baš me zanima hoće li Žiljci i GSC-ovci ići. Mislim da skijaška javnost od njih to NE očekuje.

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

 • Vijesti

 • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1682767
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr