SKIJALIŠTA

»

SRBIJA

25.02.2013.      

Autor: Goran Razić

Foto: (Jahorina i Kopaonik) arhiva OC Jahorina i Skijanje.hr 

 

U BIH i Srbiji ski sezona na vrhuncu

Novi prirodni snijeg, koji je posljednjih tjedana okarakterizirao ovu zimsku sezonu kao jednu od najboljih, maknuo je bore s lica odgovornim skijaškim djelatnicima u Srbiji te posebice u BIH. Gotovo sve staze posvuda su u funkciji.

U BIH snijega ima i više nego dovoljno. Tako primjerice Bjelašnicu krasi čak 230 cm snijega, što u kombinaciji s negativnim temperaturama znači da su otvoreni trosjed Babin Do, vučnice K1, X i Y te Heliodrom. Na Jahorini je nešto manje snijega, no još uvijek više od metra. U radu su vučnica Poljice, Poljice baby, Poljice, Skočine i Ogorjelica. Na Kupresu i Vlašiću je ipak prisutno nešto manje snijega, točnije 70 odnosno 35 cm. I dok su na Kupresu u radu četverosjed i vučnice, na Vlašiću su u pogonu Babanovac 1 i 2 te vučnica Markovac, dok je u funkciji i noćno skijanje. 

Gledajući cijelu regiju, od Slovenije prema istoku, u Srbiji je palo najmanje snijega. Točnije, na Kopaoniku ga trenutno ima do 60 cm, isto koliko i na Staroj planini. Skijalište Tornik kraj Zlatibora je danas mjerio 50 cm snijega, no svakako je bitno spomenuti kako su sve staze na sva tri srpska skijališta u radu.  

-.-Nemanja Stanić-.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 25. veljače 2013.   16:51h

    Član od:
    06.04.2009.

    Mjesto:
    Hrvatska, zagreb

    JEP. I JA SAM GORE IDUCI VIKEND.
  • Objavljeno: 25. veljače 2013.   15:10h

    Član od:
    05.10.2010.

    Mjesto:
    Hrvatska, Split

    Dakle jasno je treba potegnit na olimpijske planine, šta ja i radim i to grupno idući vikend na Jahorinu a i dobra je prognoza :)
    https://www.facebook.com/events/540830735934857/

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 28964
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr