SNOWBOARD

»

OPREMA

08.07.2014.      

Autor: Majda Gregorović Čolović 

Elan snowboardi i tehnologije 14/15

U sezoni 2014/15. Elan Snowboards predstavlja jedan potpuno novi model za žene, dok su ostali modeli, poznati već godinama, prisutni u "osvježenom" izdanju.

Za proizvodnju kolekcije 14/15. Elan je razvio potpuno novi, tehnološki napredan pogon u njihovom sjedištu u Begunju. Kao i u skijaškom segmentu, Elan se i kod proizvodnje snowboarda trudi kupcima ponuditi tehnologije koje ne nudi niti jedan drugi proizvođač.
 
Jedna od tih tehnologija je Chromo Tech. Ova tehnologija prvi je puta predstavljena u sezoni 12/13., a zapravo je kombinacija tehnologija, i konstrukcija, koja tvori hibridni snowboard, sve s namjerom da se iz šire ponude uzmu pozitivne karakteristike, a eliminiraju one negativne te da se tako stvori "ultimativni" freestyle snowboard. U Chromo Tech tehnologiji izvedeni su freestyle model za muškarce Element, te za žene potpuno novi model za ovu sezonu pod nazivom Lira.

-.--.-

Četiri obilježja Chromo Tech tehnologije su šira sredina, odnosno "struk" daske, kako bi se povećale kontrola, i stabilnost, u svim freestyle situacijama. Drugo je još jedna tehnologija ekskluzivna za Elan pod nazivom Omega sidecut, odnosno reducirana širina najširih dijelova snowboarda na nosu i repu, kako bi se olakšalo i ubrzalo prebacivanje s rubnika na rubnik. Slijedeće obilježje jest camber profil snowboarda za bolji "pop", odziv i kontrolu rubnika. A posljednje, četvrto obilježje Chromo Techa je rocker konstrukcija u nosu i repu daske kako bi se dobile "jib friendly" performanse.

-.--.-

Naredna, ekskluzivna tehnologija je DG Top koju, uz već spomenuti Omega sidecut, možete pronaći na modelu Inverse.

-.--.-

Inverse je već godinama poznat kao najlakši snowboard na tržištu, a to mu omogućuje upavo DG Top tehnologija, tehnologija koja se sastoji od jedinstvene print tehnike, odnosno printanja grafike direktno na drvenu jezgru, bez dodavanja grafičkog materijala, čime se težinu snowboarda umanjuje za čak 12%.

Modeli Cipher (fotografija niže), Poprocker i Altrocker (ranije poznati kao Artec, a od sezone 13/14. ukomponirani u Elan kolekciju, nap.a.) izrađeni su u TruTwin tehnologiji i jamče 100 %-no simetričan dizajn, a time i savršeno twintip balansirane freestyle performanse u normalnoj i "switch" vožnji.

-.--.-

Osim raznih tehnologija, Elan u sezoni 14/15 nudi 5 različitih konstrukcija s ciljem zadovoljenja svih freestyle i freeride zahtjeva. Tako je moguće birati između Chromo Techa, koja je camber-rocker hibrid konstrukcija, Hyper cambera i triju vrsta rockera. Kod Jib rocker konstrukcije središnji dio daske između vezova je ravan (0 camber), a od vezova prema nosu, i repu, podiže se u rocker. All terrain rocker konstrukcija je cijelom dužinom ravna (0 camber) osim samih vrhova, odnosno nosa i repa, koji su u rocker izvedbi, dok je Hot rocker kontinuirana rocker konstrukcija od sredine do vrhova daske.

Elan snowboardi za sezonu 14/15. podijeljeni su u 3 kolekcije. U freestyle kolekciji možete pronaći ultra lagani Inverse s DG Tech i Omega sidecutom u Hyper Camber konstrukciji, Element u Chromo Tech izvedbi, Cipher TruTwin Hyper Camber, Prodigy (fotografija niže) u Jib rocker konstrukciji, PopRocker TruTwin Hot rocker i Altrocker TruTwin All terrain rocker. U ovu kolekciju spada i jedini model za djecu i mlade, Prodigy MINI, u Hot rocker izvedbi, a dužine su u rasponu od 95 do 145 centimetara.

-.--.-

All Mountain kolekcija u prošloj je sezoni predstavila novi model Wave Rider Split, ali moguće da ideja nije zaživjela na tržištu te je za narednu sezonu ovaj model ponovno izostavljen. Još jedan model izostavljen je za sezonu 14/15, a to je već godinama dobro poznati Vertigo, te All mountain kolekcija započinje modelom El Grande (Omega sidecut, Hyper camber, fotografija niže). I ostali modeli iz ove kolekcije poznati su već niz godina, te se tu nalaze Aero (Hyper camber), Ram (All terrain rocker) i Eragon (Hyper camber).

-.--.-

Treća kolekcija namijenjena je nježnijem spolu i nudi 3 modela snowboarda. Dugogodišnja All terrain predstavnica Chicas kolekcije Sense također je 'umirovljena', te je sama kolekcija ove sezone više orijentirana na freestyle. Prošlogodišnju Trinity zamijenila je potpuno nova daska pod već ranije spomenutim nazivom Lira.

-.--.-

Lira je izrađena u Chromo Tech tehnologiji te pruža najveći nivo freestyle performansi za dame koje većinu vremena provode u parku. Za freestylerice tu je također model Leeloo u Jib rocker konstrukcije, a za dame s All mountain preferencijama tu je Aurora u All terrain konstrukciji.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 244737
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr