14.10.2013.      

Tekst i foto: Goran Razić

 

Elanove zvijezde skijale s djecom u Portorožu!

'Elan Innovation Days 2013.' događanje je koje je 14. i 15.10. organizirano u Portorožu. S mnogo atraktivnih sadržaja i u jedinstvenom spoju mora i snijega Elan je cjelokupni event održao nošen parolom "Let's bring kids back on the snow".

Slovenski proizvođač skija, ali i ostale sportsko nautičke opreme - Elan, na dan i pol je okupirao gotovo cijeli ekskluzivni hotelski kompleks Bernardin u Portorožu. Lijep i sunčan dan došao je kao naručen kako bi brojne aktivnosti privukle što veće zanimanje okupljenih. 

S ciljem uvoda u novu skijašku sezonu, ali i predstavljanja Elanovih skija za sezonu 14/15., Elan je još jednom dokazao kako se ne zadovoljava s prosječnim, dapače, nameće se ponovo kao jedan od top proizvođača skijaške opreme, ali koji je istovremeno društveno vrlo osjetljiv.

Nakon uvoda i prezentacija novih skija o kojima će više riječi biti u narednim člancima, uslijedio je okrugli stol na snijegu. Da, dobro ste pročitali. Naime, proizvođač opreme iz Begunja dopremio je nekoliko stotina kubika snijega kako bi prekrio čitave prilazne stepenice koje vode u lučicu, neposredno ispod hotelskog kompleksa. Pred nekoliko stotina okupljenih znatiželjnika riječ su uzeli slovenski ministar obrazovanja, znanosti i sporta Jernej Pikalo, slovenski reprezentativac u ski crossu i najpoznatiji brk FIS Svjetskog kupa Filip Flisar, predstavnik Slovenskog skijaškog saveza Matjaž Šarabon, marketing direktor Elana Luka Grilc te predstavnik FIS-a zadužen za rad s djecom Andrew Cholinski

Uzvanici su se svi redom složili oko neprijeporne činjenice kako je iznimno važno uložiti još veće napore u dovođenje mladih na snježne padine te ih dodatno motivirati za bilo koji oblik sporta. Ovdje je posebnu pozornost izazvao slovenski Ministar koji je izjavio kako "nikada nije uložen preveliki napor u motivaciju najmlađih za bavljenje sportom", te dodaje: "moralo bi se još intenzivnije raditi na popularizaciji sporta, jer obrazovni sustav sam za sebe nije dovoljan". Upravo u ovom segmentu svoj doprinos je dao i Elan koji je svoje veliko predstavljanje uoči skijaške sezone namijenio upravo najmlađima. Tako su Elanove promotivne zvijezde odskijale nekoliko rundi s okupljenim klincima i izazvale sveopće oduševljenje. 

Američka freestyle i freeride zvijezda Glen Plake je uz redovni red vratolomija na skijama odradio i nekoliko plužnih zavoja s djecom na zadovoljstvo svih. Bivša slovenska skijaška zvijezda Urška Hrovat je marljivo pokazivala ispravno izvođenje skijaških zavoja, dok je slovenska turnoskijaška i alpinistička 'zvijezda', Davo Karničar, turnim skijama uzbrdo vukla dvoje djece na skijama, ali i samog Glena Plakea, pokazavši time zavidnu kondiciju i u ovom snježno morskom izdanju. Osim njih u Portorožu su danas bili i Primož Ulaga, Christian Mayer, ali i mnogi drugi poznati skijaši i sportaši.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 18. listopada 2013.   10:18h

    Član od:
    06.10.2011.

    Mjesto:
    Hrvatska, Ogulin

    Izgleda jako dobro. Slovenci su se stvarno potrudili pogurat cijelu priču. Bravo!
  • Objavljeno: 16. listopada 2013.   17:31h

    Član od:
    02.12.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Meni se super svidja ovaj event.Steta da nije bio za vikend,jer bih ga sigurno popratila.
  • Objavljeno: 16. listopada 2013.   15:50h

    Član od:
    13.01.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Iskreno, meni bi i ovaj dio u vodi bio više nego primamljiv...
  • Objavljeno: 15. listopada 2013.   11:30h

    Član od:
    16.08.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Hehe, da, to je i meni palo na pamet. U svakom slucaju, nije mu bilo lako... puhao je na veliko. :)
  • Objavljeno: 15. listopada 2013.   07:51h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    FENOMENALNO!!! Ali ovaj slovenski ministar je zapravo rekao da ne radi dobro svoj posao. I da ni ne namjerava. ccc Koje to kože ima Davo kada drže njega i Plakea???!

Prikazano 5 od 5 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 183354
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr