SNOWBOARD

»

VIJESTI

23.04.2009.      

Autor: Ante Pašalić

Photo: Arhiva Skijanje.hr

 

Anja Štefan najbolja borderica u Europi!

Anja najbolja u SlopeStyle i Big Air disciplini!

Mlada Riječanka, Anja Štefan osvojila je 1. mjesto u ukupnom poretku u FIS Europa Kupu za disciplinu Big Air i SlopeStyle. Austrijanka Ina Meschik osvojila je prvo mjesto u Parallel Slalomu, njena sunarodnjakinja Pia Meusburger u Halfpipeu i Emilie Aubry iz Švicarske u SnowboardCrossu.

Protekla sezona FIS Snowboard Europskog Kupa sadržavala je 48 natjecanja u 12 zemalja, a ukupno je sudjelovalo 300 natjecateljica i 750 natjecatelja iz 45 zemalja. FIS Europa Kup se zadnjih godina razvio u vrijednu seriju natjecanja, koja isključivo služi za afirmaciju mladih natjecatelja te im je odlična "odskočna daska" u daljnjoj karijeri.

Naša Anja Štefan je imala odlične vožnje tijekom čitave sezone od Nine Open-a, Fis Bardonecchie, Univerzijade u Kini, Fis KopaonikFis Bansko, Burton European Open-a, Prvenstva Hrvatske, sve do zadnjeg odličnog rezultata u Serfausu na Nikita Chickita natjecanju. Anja je odvozila sva natjecanja u kalendaru što je iznimno bitno za iskustvo i još veći napredak forme. Prva mjesto u Europa Kupu i to u dvije discipline rezultat je za svaku pohvalu. Bez sumnje da je u ovoj sezoni u odličnoj formi, a važan dio cijele priče su i odlično odrađene pripreme u Finskoj početkom sezone.

Napomenimo da je uz sve natjecateljske obveze uspjela snimiti odličan video part u ovogodišnjem jedinom hrvatskom snowboard videu „All In“, koji je u potpunosti besplatan. "To mi je bio jedan od ciljeva ove sezone i drago mi je da je uspješno ostvaren. Sljedeće sezone se selim na Svjetski kup.", izjavila je Anja Štefan ekskluzivno za Skijanje.hr.

Skijanje.hr magazin će kao i od početka njene karijere pratiti budući napredak naše mlade borderice.

Čestitamo Anja!

Svi pobjednici FIS Europa Kupa:

Parallel:
Ladies: Ina Meschik AUT
Men: Daniel Leitensdorfer AUT

SBX:
Ladies: Emilie Aubry SUI
Men: Luca Matteotti ITA

Halfpipe:
Ladies: Pia Meusburger AUT
Men: Tobias Aalderink NED

Big air:
Ladies: Anja Stefan CRO
Men: Lukas Jeromel SLO

Slopestyle:
Ladies: Anja Štefan CRO
Men: Jeremie Unterberger AUT

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 229131
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr