SNOWBOARD

»

VIJESTI

24.03.2011.      

Autor: Ante Pašalić

Photo: FWT

 

Freeride World Tour finale

Proglašeni su pobjednici FWT-a, na finalnom obračunu u švicarskom Verbieru.

Proteklog vikenda održana je finalna postaja svjetske freeride turneje - Freeride World Toura. Najbolji svjetski freerideri okupili su se na konačnom obračunu u švicarskoj freeride meki, Verbieru. Natjecanje se održalo na najpoznatijoj i jednoj od najopasnijih lokacija, legendarnoj "Bec des Rosses" lokaciji. Pred okupljenom masom od 7.000 gledatelja muški i ženski natjecatelji vozili su u skijaškoj i snowboard disciplini za titulu najboljeg na svijetu.

Šestometarska strmina "Bec de Rosses" izazov je rezerviran samo za najbolje, a u 2011.  godini to su; skijaš Aurelien Ducroz (FRA), snowboarder Mitch Toelderer (AUT) i u ženskoj konkurenciji, skijašica Janette Hargin (SWE) te Anne-Flore Marxer (SUI/FRA). Pobjednici su okrunjeni nakon finalnog natjecanja, šeste postaje Freeride World Toura.

Spomenimo drugoplasiranog Austrijanca, Flo Orley i ovogodišnjeg trećeplasiranog Francuza, Xavier de Le Ru, koji je do sada osvojio FWT turneju čak tri puta.

Švicarsko-francuska freestylerica Anne-Flore Marxer zadivila je sve okupljene svojim freeride vještinama te je već u prvoj godini nastupa na FWT osvojila naslov najbolje na svijetu. Drugo mjesto je pripalo Austrijanki Liz Kristoferitsch, a treće sunarodnjakinji Ursuli Wohlschlager.

Prije deset godina sam započeo svoju karijeru baš tu u Verbieru, i sada sam baš ovdje osvojio titulu najboljeg freeridera. Zapanjen sam osvajanjem titule i drago mi je da sam zatvorio sezonu sa ovako velikim rezultatom.“ – izjavio je Mitch Toelderer

Bec des Rosses je najljepši face na kojem se može održati natjecanje i uvjeti su bili savršeni. FWT turneja je bila veliko iskustvo i sigurno ću voziti dogodine.“ – izjavila je Anne-Flore Marxer.

Freeride World Champions 2011.

Ski Muški: Aurélien Ducroz (FRA)
Snowboard Muški: Xavier De Le Rue (FRA)
Ski Žene: Janette Hargin (SWE)
Snowboard Žene: Anne-Flore Marxer (FRA/SUI)

Svi pobjednici su osvojili novi Nissan Juke i 60.000 USD nagradnog fonda.

 

-.-FWT-.-
-.-FWT-.-
-.-FWT-.-
-.-FWT-.-
-.-FWT-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 117271
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr