01.04.2015.      

Autor: Goran Razić 

Završena sezona Freeride World Toura

Sjajnim izvedbama u švicarskom Verbieru završena je još jedna sezona Freeride World Toura (FWT). 20. jubilarno natjecanje u Verbieru dalo je konačni rasplet sezone. Pogledajmo tko su pobjednici.

Švicarski vrh Bec des Rosses (3.222 mnv) imao je zadaću dati konačni rasplet te odabrati najbolju freeridericu i najboljeg freeridera. Uoči švicarske završnice ishod je bio već razriješen jedino u kategoriji najboljih skijašica. Podsjetimo, u toj kategoriji je Austrijanka Eva Walkner već ranije, prošlog tjedna na Aljasci, osigurala naslov.

No preostale tri kategorije bile su vrlo neizvjesne i trebalo je dodatno zasukati rukave kako bi se ugrabio pehar najboljeg u sezoni 14/15.




Među skijašima pobjedu je, već četvrti puta na ovoj padini, odnio Francuz Aurelien Ducroz. Svojim brojnim pobjedama u Verbieru Francuz je ispisao novu stranicu povijesti, gdje predstavlja jedinog natjecatelja koji u vlasništvu ima četiri pobjede na prestižnom Extreme Verbieru.

Titulu najboljeg skijaša u ovoj sezoni odnio je Amerikanac George Rodney, kojem je uoči natjecanja bilo dovoljno i 5. mjesto ne bi li na kraju odnio naslov. To saznanje dalo mu je potrebnu mirnoću i neophodno samopouzdanje, zbog kojeg je u utrci na kraju završio na odličnom 3. mjestu. "Ovo je ostvarenje sna. Jako puno teškog i napornog rada je uloženo u ovo i konačno mi se isplatilo. Ovo je tako dobro. Moj prvijenac na Touru".

kod boardera pobjeda na posljednjoj utrci je pripala Francuzu Jonathanu Carletu, koji je time potvrdio i ukupnu pobjedu ove sezone. Carletu je u obzir dolazila samo pobjeda, ukoliko je želio doći do ukupne pobjede. To mu je pošlo za rukom, te je s osvojenim 91 bodom prestigao Amerikanca Sammyja Luebkea i uzeo ukupnu pobjedu.

Kod skijašica je u Verbieru pobjeda pripala Amerikanki Hazel Josie Bimbaum, no ukupna pobjeda već je ranije osigurana od strane Austrijanke Eve Walkner. U ženskom snowboard dijelu pobjedu na zadnjoj stanici FWT-a je uzela natjecateljica s pozivnicom, Njemica Nicola Thost, no ukupnu pobjedu je uzela Švicarka Estelle Balet

Borderice
1. Nicola Thost (GER) 71.00
2. Estelle Balet (SUI) 55.00
3.  Shannan Yates (USA) 52.25

Ukupna pobjeda: Estelle Ballet (SUI)

Skijašice: 
1. Hazel Josie Birnbaum (USA) 88.00
2. Silvia Moser (ITA) 76.25
3. Christine Hargin (SWE) 72.75

Ukupna pobjeda: Eva Walkner (AUT)

Borderi: 
1. Jonathan Charlet (FRA) 91.00
2. Emilien Badoux (SUI) 85.75
3. Sammy Luebke (USA) 82.75

Ukupna pobjeda: Jonathan Carlet (FRA)

Skijaši: 
1. Aurelien Ducroz (FRA) 88.50
2. Reine Barkered (SWE) 88.12
3. George Rodney (USA) 87.75

Ukupna pobjeda: George Rodney (USA)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 217018
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr