NATJECANJA

»

SNOWBOARD

19.01.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Renaud Philippe/FIS Snowboard

 

Stoneham BA, HP, SBS: Kanadski blok uspješan, Morena HP 20.

Od 16. do 19. siječnja Stoneham i Quebec City (CAN) bili su epicentrom snowboard freestyle dijela natjecanja, barem kada je u pitanju snowboard FIS Svjetski kup.

Čitava serija natjecanja započeta je još 16. siječnja kvalifikacijama i kada su u pitanju halfpipe snowboarderica i snowboardera u Stonehamu, i kada je u pitanju big air Quebec Cityja. U kvalifikacijama ženskog halfpipea novi je nastup upisala i hrvatska snowboarderica Morena Makar. I u konkurenciji 27 snowboarderica zabilježila još jedno lijepo 20. mjesto, i to ocjenom 38.25 za nastup u drugom "runu".

Sama završnica halfpipe natjecanja kod snowboarderica održana je potom u subotu. I to uz potpunu dominaciju Japanki. Na kraju prva, s backside air / lien air / backside 540 mute / frontside 720 melon / cab 720 mute i s 86.50 za prvi "run" finala, i s prvom pobjedom u snowboard Svj. kupu, 23-godišnja Rana Okada.

-.-renaud philippe-.-

Druga Yuki Furihata, a treća Hikaru Oe. Prva ne-Japanka Rebecca Sinclair (NZE) na četvrtoj poziciji. I u muškoj konkurenciji do pobjede s 92.00 za prvi "run" finala te uz backside 5 mute / frontside 1080 lien / cab 1080 indy / frontside 9 lien / taipan - Japanac, Ryo Aono. Drugo i treće mjesto za Jana Scherrera (SUI) te Scottyja Jamesa (AUS).

Big air natjecanje u Quebec Cityju, održano završnicom u petak, 17. siječnja, u konačnici je pripalo Petji Piiroinenu (FIN) uz 161.75 "score" za backside double cork 1080 mute i frontside 1080. U samo 0.75 niži "score" drugi Mans Hedberg (SWE), dok su se domaći Antoine Truchon i Maxence Parrot na kraju morali zadovoljiti trećom i četvrtom pozicijom.

I naposlijetku, u večernjim europskim satima nedjelja je donijela slope style završnicu natjecanja. Christy Prior s Novog Zelanda u konačnici s 89.75 (drugi nastup;  switch 540 inverted, backflip indy, backside 540 mute, switch boardslide, gap to lipslide, 50/50 backside 180 out) bolja od Cheryl Maas (NED) na drugom mjestu uz 85.25 (prvi nastup). Cilka Sadar za Sloveniju završna osma.

-.-renaud philippe-.-

U muškoj konkurenciji pobjeda s 94.50 ocjenom u prvom nastupu finala domaćem natjecatelju, big air četvrtom Maxenceu Parrotu (cab 900 double cork backside grab, double backflip indy, backside 1260 mute, cab 270 on to frontside boardslide to 270 out, hardway 270 to frontside boardslide, 270 on frontside boardslide). Niklas Mattsson i Torgeir Bergrem (SWE i NOR) najbolji Europljani na drugom i trećem mjestu.

Nakon ove serije natjecanja u Kanadi, freestyle dio snowboard Svjetskog kupa mirovat će sve do ožujka. Halfpipe "priča" za aktualnu sezonu završena je, međutim, po pitanju Svjetskog kupa već u Kanadi.

Scotty James (AUS) s trećim mjestom Stonehama te s dva šesta mjesta Cardrone i Copper Mountaina prvi puta uzima halfpipe naslov kod snowboardera, Kelly Clark (USA) s pobjedama Cardrone i Copper Mountaina drugu je sezonu za redom najbolja halfpipe snowboarderica Svjetskog kupa. Morena Makar na kraju 34. od 53 djevojke u plasmanu.   

Uoči posljednjih po jednog natjecanja za svaki spol u Kreischbergu (AUT) u slope style poretku Svjetskog kupa kod žena vodi Cheryl Maas s 1.800 bodova. Šarka Pancochova (CZE, Stoneham četvrta) ukupno je druga s 1.500 bodova. Slope style poredak snowboardera nakon Stonehama predvodi pobjednik Maxence Parrot s 1.120 bodova. S točno 1.000 bodova drugi je Staale Sandbech (NOR, bez nastupa u Stonehamu).

Cjeloviti rezultati Stonehama/Quebec Cityja

YouTube kanal snowboard Svjetskog kupa

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 230654
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr