SNOWBOARD

»

VIJESTI

10.03.2009.      

Autor: Vjeran Baranović 

Snowboard FIS WC Big Air, Moskva - rezultati

Osvajači svjetskog kupa u Big Airu su bili najbolji i u Moskvi

Zauzimanjem prvog mjesta drugi put zaredom, Stefan Gimpl je impresivno dokazao zašto je osvojio treći put Kristalni globus u Big Airu. Ispred 20.000 gledatelja u Moskvi, branitelj naslova najboljeg u Big Airu, i pobjednik na ovom mjestu prije godinu dana sa osvojenih je 50.4 bodova bio bolji od drugoplasiranog Švicarca Thomasa Franca (46.4) i trećeplasiranog Slovenca Marka Grilca (45.5). Zahvaljujući svojem drugom postolju za redom Slovenac Marko Grilc je uspio završiti sezonu na drugom mjestu sa 1.640 bodova, ispred Finca Peetu Piiroinena (1.450) koji opet nije nastupio.

"Odlično je proslaviti treći Kristalni globus. Bila je odlična sezona u super momčadi. Ne mogu vjerovati koliko sam sreće imao", rekao je Gimpl, ali njegov nastup je bio sve samo ne sretan. Siguran i sa stilom su pridjevi koji idu uz njegov nastup. Sa savršenim Cab 900 u prvoj vožnji je osigurao šestu pobjedu u Svjetskom kupu. Još treba dodati da je Frontside 900 koji je izveo u trećoj vožnji bio najbolje ocijenjen skok u zadnjoj vožnji. "Na početku sam bio jako nervozan. Nije mi bilo jasno. Nakon toliko uspjeha tijekom ovih sezona čovjek bi rekao da nemam više problema sa tremom ali izgleda da trema ne prolazi. Fantastično je što sam opet uzeo zlato."

Thomas Franc se prvi put penjao na postolje i bio jako sretan zbog toga: "Ovo je fantastično. Nakon Quebeca, nadao sam se da će sve proći dobro danas. Nakon lošeg starta sezone išlo mi je sve bolje i bolje zadnjih nekoliko tjedana."

Marko Grilc je još jednom pobrao simpatije publike izvevši Double Backflip. Ali njegov Frontside 900 je bio odličan. "Sretan sam što sam opet na postolju. Bilo je ovo cool natjecanje, na odličnom mjestu i sa super publikom. Ovo je savršeni završetak natjecateljske sezone. Sada idem ponovno snimati filmove", rekao je Grilc.

Postolje u Moskvi:
1.  Stefan Gimpl (AUT)
2.  Thomas Franc (SUI)
3.  Marko Grilc (SLO)

Završni poredak u Big Airu:
1.  Stefan Gimpl (AUT)
2.  Marko Grilc (SLO)
3.  Peetu Piiroinen (FIN)

-.--.-

-.--.-

-.--.-

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 266397
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr