SNOWBOARD

»

VIJESTI

23.11.2009.      

Autor: Vjeran Baranović

Photo: © FIS - Oliver Kraus

 

Snowboard FIS WC, Big Air, Stockholm - rezultati

Stefan Gimpl je došao do treće uzastopne pobjede ispred 20.000 gledatelja na olimpijskom stadionu u Stockholmu.

Nakon pobjede na prva dva ovosezonska Big Air natjecanja Snowboard FIS svjetskog kupa u Londonu i Barceloni, Stefan Gimpl je došao do pobjede i u Stockholmu. Ispred 20000 gledatelja, Austrijski veteran je treći put stao na najviše mjesto pobjedničkog postoljai time došao do pete uzastopne pobjede ako računamo i prošlu sezonu. Sa 50.8 bodova bio je bolji od Marka Grilca (SLO) koji mu je bio jedina prava konkurencija sa 50.5 bodova. Ostali borderi su imali problema sa uvijetima i radili su greške tako da je treće mjesto zauzeo Gjermund Braaten (NOR) sa 38.5 bodova.

Treća pobjeda ove sezone je iznenadila i Stefana Gimpla koji do sada nikad nije uspio doći do postolja u Stockholmu. Do sada najbolji rezultat u Stockholmu je bilo četvrto mjesto 2008. godine. "Ne razumijem. Ne znam zašto mi tako dobro ide. Pogotovo zato što sam jako nervozan na vrhu i jedva mogu stajati. Ali kada krenem onda sve prođe."

Nakon Cab 900 i Frontside 900, s kojim je osigurao devetu pobjedu u svjetskom kupu, komentirao je Gimpl svoj nastup: "Počeo sam prilično opušteno. Mislim, nemam ja još mnogo finala ispred sebe pa pokušavam u svakome uživati. Još dodatno što us meni uvijeti bili povoljni. Bilo je onako kako ja volim: strmi kicker i mekani doskok."

Uvjeti su bili preteški za skoro sve bordere u finalu osim Gimpla i Grilca. "Nije bilo lagano sucima. Ja sam sretan što sam uspješno sletio sve svoje trikove (Backside 1080 Double Cork i Frontside 900).", rekao je Grilc.

Pobjedničko postolje u Stockholmu:
1. Stefan Gimpl (AUT)
2. Marko Grilc (SLO)
3. Gjermund Braaten (NOR)

-.-© FIS – Oliver Kraus-.-

-.-© FIS – Oliver Kraus-.-

-.--.-

-.-© FIS – Oliver Kraus-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 297406
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr